Rusia. Explozii puternice într-o fabrică de armament (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Două explozii au avut loc sâmbătă într-o fabrică de explozibili din oraşul Jerjinsk, din centrul Rusiei, soldându-se cu cel puţin 19 răniţi, relatează agenţiile de ştiri ruse, informează dpa şi AFP.

În imaginile difuzate de televiziunile locale pot fi văzute un nor uriaş de fum şi flăcările unui incendiu. Informaţiile iniţiale afirmau că exploziile s-au produs la o fabrică de explozibili, însă ulterior mai multe relatări informau că fabrica unde s-a produs incidentul este un producător de muniţie, notează dpa.

Secţiuni mari din clădirile fabricii au fost distruse şi locuitorilor li s-a cerut să ţină ferestrele închise. Incendiul nu a fost stins şi pompierii nu exclud faptul că s-ar putea produce noi explozii. Cauza exploziilor rămâne incertă.

AFP scrie, citând Interfax, că a existat o singură explozie, care s-a produs la uzina Kristall din Jerjinsk.

Toate victimele au beneficiat de îngrijiri medicale după ce au fost rănite de fragmente de şrapnele, a precizat o purtătoare de cuvânt a autorităţilor sanitare.

,,S-a produs o explozie tehnică într-unul din ateliere, urmată de un incendiu care s-a răspândit pe 100 de metri pătraţi", a explicat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, citat de AFP.

Guvernatorul regional Gleb Nikitin a convocat o reuniune a unei celule de criză şi se îndrepta spre locul incidentului, relatează Interfax, citat de dpa.

Fabrica, aflată la circa 400 km est de Moscova, produce explozibili pentru uz militar şi civil, relatează media ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel