Rusia dezvoltă un nou tip de rachetă împotriva dronelor pentru sistemul antiaerian Tor-M2

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandantul Forțelor Terestre Rusești a anunțat că Rusia dezvoltă un tip de rachetă pentru a fi folosită împotriva vehiculelor aeriene fără pilot.

Un sistem de dimensiuni reduse pentru apărare aeriană, desprins din varianta Tor-M2, este creat în Rusia ca armă împotriva vehiculelor aeriene tactice fără pilot (UAV), declarat comandantul Forțelor Terestre Rusești, generalul Oleg Salyukov, într-un interviu pentru Rossiyskaya Gazeta.
"În prezent, sistemul de apărare aeriană Tor-M2 este cel mai eficient mijloc împotriva dronelor tactice, dar costul unei rachete ghidate de apărare aeriană este cu mult peste costul unei drone de mici dimensiuni. Din acest motiv, se dezvoltă un alt tip de rachetă mult mai mică și mai ieftină, pentru acest sistem", a spus Salyukov, adăugând că sistemul de apărare antiaeriană de calibru 57 mm, Derivatsiya-PVO, este pe punctul de a fi finalizat.

El a subliniat că dronele strategice și operative sunt ținte tipice pentru apărarea aeriană a forțelor terestre, transmite TASS

"Sistemul existent de apărare aeriană pe mai multe niveluri garantează, în mare, o protecție eficientă împotriva acestora", a mai spus Salyukov.

Citește și: Armenia a primit rachete cu rază scurtă Tor-M2KM

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel