Armenia a primit rachete cu rază scurtă Tor-M2KM

Eduard Pascu / 25 dec 2019 / 12:30

Armata Armeniei a primit un lot de sisteme de rachete cu suprafață scurtă (SAM), cu rază scurtă de acțiune, Tor-M2KM, a anunțat pe 21 decembrie primul ministru al țării, Nikol Pashinyan, transmite Jane.

"Forțele armate armene au fost întărite cu sistemele moderne de apărare Tor-M2KM fabricate din Rusia. Aceste arme au fost produse în 2019 și se află printre principalele achiziții de apărare din acest an", a spus Pashinyan pe pagina sa oficială de Facebook, fără a specifica numărul de sisteme livrate.

În aceeași zi, Ministerul Apărării din Armenia a anunțat o vizită a lui Pashinyan la o unitate militară în timpul căreia „cele mai noi sisteme de apărare, incluzând sistemele SAM Tor-M2KM, dispozitive de instruire autonome, sisteme logistice și de comandă, dar și vehicule de control, au fost prezentate premierului".

De asemenea, Ministerul Apărării a refuzat să detalieze numărul sistemelor SAM achiziționate, dar într-o fotografie transmisă de biroul de presă al guvernului armean s-au putut vedea cel puțin două Tor-M2KM.

Armenia a primit noua variantă a sistemului Tor-M2KM montat pe camionul KAMAZ-63501 8×8.

Vezi și: Rusia continuă să livreze arme către Armenia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy