Armenia a primit rachete cu rază scurtă Tor-M2KM

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Armeniei a primit un lot de sisteme de rachete cu suprafață scurtă (SAM), cu rază scurtă de acțiune, Tor-M2KM, a anunțat pe 21 decembrie primul ministru al țării, Nikol Pashinyan, transmite Jane.

"Forțele armate armene au fost întărite cu sistemele moderne de apărare Tor-M2KM fabricate din Rusia. Aceste arme au fost produse în 2019 și se află printre principalele achiziții de apărare din acest an", a spus Pashinyan pe pagina sa oficială de Facebook, fără a specifica numărul de sisteme livrate.

În aceeași zi, Ministerul Apărării din Armenia a anunțat o vizită a lui Pashinyan la o unitate militară în timpul căreia „cele mai noi sisteme de apărare, incluzând sistemele SAM Tor-M2KM, dispozitive de instruire autonome, sisteme logistice și de comandă, dar și vehicule de control, au fost prezentate premierului".

De asemenea, Ministerul Apărării a refuzat să detalieze numărul sistemelor SAM achiziționate, dar într-o fotografie transmisă de biroul de presă al guvernului armean s-au putut vedea cel puțin două Tor-M2KM.

Armenia a primit noua variantă a sistemului Tor-M2KM montat pe camionul KAMAZ-63501 8×8.

Vezi și: Rusia continuă să livreze arme către Armenia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel