Rusia dezvoltă “Robokatyusha”, un lansatoar multiplu de proiectile reactive, instalat pe un vehicul fără pilot

Ionel Copcea |
Data publicării:

Publicația americană The National Interest a informat că, în Rusia, se află în curs de dezvoltare un sistem robotizat lansator de proiectile reactive.

Anterior, directorul general al societății rusești Splav Ganichev (parte a concernului Tekhmash din cadrul Rostec), dezvoltatorul instalațiilor de artilerie reactivă, Aleksandr Smirnov, a declarat că lansatoarele multiple de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S dispun de componente ce pot deveni baza unui sistem robotizat de perspectivă.

Potrivit autorului articolului Michael Pei, care se bazează pe surse apropiate industriei militare rusești, lansatorul multiplu de proiectile reactive va putea în curând să lovească ținte în mod independent, “fiind capabil să distrugă o așezare întreagă cu o singură salvă”.

Noutatea produsului rusesc, denumit Robokatyusha în articol, va consta în faptul că acesta va fi instalat pe un vehicul fără pilot, care se va putea deplasa în mod independent pe liniile înaintate ale frontului.

Lansatorul de proiectile reactive Tornado a fost creat pentru a înlocui sistemele anterioare Grad și Smerch din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acesta dispune de un sistem avansat de conducere a focului și este produs în versiunile Tornado-G, cu calibrul de 122 de milimetri, și Tornado-S, cu calibrul de 300 de milimetri.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel