Rusia dezvoltă rachete pentru anihilarea dronelor tactice

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sistem rusesc de tip Tor-M2
Sistem rusesc de tip Tor-M2

Comandantul șef al Forțelor Terestre, Oleg Salyukov, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Rossiyskaya Gazeta că Rusia dezvoltă o rachetă de mici dimensiuni pentru sistemul de rachete sol-aer Tor-M2 pentru a anihila dronele tactice.

Vympel Design Bureau (parte a Tactical Missiles Corporation) a dezvoltat o nouă rachetă de mici dimensiuni pentru sistemul de rachete sol-aer Tor-M2, a anunțat compania citată de TASS.

„Am dezvoltat un proiect de inginerie a unei noi rachete antiaeriene cu rază scurtă de acțiune și părțile sale integrante pentru modernizarea sistemului de apărare antiaeriană Tor-M2”, mai precizează sursa citată.

Tor-M2 este utilizat să protejeze eșaloanele înaintate ale forțelor terestre împotriva loviturilor de rachete, de bombe aeriene, de aeronave, de elicoptere și drone.

Sistemul de apărare aeriană Tor poate distruge în mod independent toate țintele aeriene care sunt identificate de sistemul prieten/inamic. Tor-M2 este echipat cu 16 rachete sol-aercare pot atinge altitudinea de 10 kilometri și o rază de până la 12 km. Sistemul permite detectarea aeronavelor care au o amprentă radar redusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel