Rusia. Noile sale sisteme de război radio-electronic acoperă acum Arctica

S.I. Catalin |
Data publicării:
sursa foto: themoscowtimes.com
sursa foto: themoscowtimes.com

Noile sisteme de război radio-electronic instalate de-a lungul coastei arctice a Rusiei sunt capabile să bruieze navele și avioanele străine de la mii de kilometri, au declarat oficiali militari ruși pentru Izvestia, potrivit Moscow Times și Barents Oobserver.

Flota de Nord a terminat noul său Centru pentru Război Radio-Electronic, potrivit reprezentanților armatei. Centrul are în dotare două sisteme Murmansk-BN , dar și sisteme Krasukha și Divnomorye.

Sistemul Krasukha-4 este capabil să bruieze comunicațiile prin satelit, semnalele GPS și comunicațiile prin drone. Atunci când este supus bruiajului, inamicul se vede în situația de a fi surd, orb și mut din punct de vedere al comunicării.

Testele sistemului Murmansk-BN sunt în curs de trei ani de zile. Sistemul cartografiază automat activitățile în curs în zona sa operațională și definește măsurile necesare pentru a neutraliza amenințările. Potrivit ministerului rus al Apărării, noile sisteme de război radioelectronic au fost pe larg testate în cadrul unui exercițiu naval organizat luna trecută în Extremul Orient rus.

Unitățile din puternicul sistem Murmansk-BN au fost amplasate în Severmorsk (Peninsula Kola) și în Kamceatka și poate acoperi întreaga rută maritimă nordică. Sistemul are o rază de 5.000 de kilometri, dar poate ajunge la 8.000 de kilometri, în condiții de vreme favorabilă.

De asemenea, sisteme Krasukha-2 și Krasukha-4 au fost amplasate în baze militare din Novaya Zemlya, Severnaya Zemlya, Noile Insule Siberiene și Chukotka.

Krasukha-4 este capabil să bruieze comunicațiile prin satelit, semnalele GPS și comunicația cu dronele zburătoare. "Când este bruiat, inamicul este orb, surd și mut", au spus oficialii militari, potrivit Izvestia.

Rusia ar fi bruiat semnalul GPS din Finlanda în timpul exerciţiului NATO-Trident Juncture

În noiembrie 2018, ministerul norvegian al Apărări a semnalat activități de bruiaj ale forțelor militare ruse. Iar la începutul acestui an, ministerul norvegian de externe a abordat chestiunea cu Moscova și a cerut Rusiei să ia măsuri. „Recunoaștem dreptul Rusiei de a-și exersa și forma capacitățile militare dar nu este acceptabil ca aceste activități să afecteze securitatea spațiului aerian al Norvegiei", a declarat ministrul norvegian al Apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel