Rusia dă de înțeles că SUA vor renunța la sancțiuni în Nord Stream 2. Gazoductul e aproape finalizat

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

Rusia a declarat miercuri că întrevede posibilitatea ca SUA să renunţe la instituirea de sancţiuni împotriva societăţii NordStream 2 AG, calificând aceasta drept un pas spre îmbunătăţirea legăturilor dintre Moscova şi Washington, informează Agerpres, care citează DPA. Informația vine în contextul în care mass-media de stat ruse, între care agenţia de presă oficială TASS, citează o informaţie apărută în acest sens pe portalul Axios.

Dacă informaţia din mass-media americane privind "renunţarea la sancţiuni" se confirmă, atunci "un dram de normalitate se prefigurează în politica SUA", a declarat ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov pentru agenţia de presă Interfax.

Portalul Axios, citând surse anonime, a dezvăluit marţi că administraţia preşedintelui Joe Biden ar putea să renunţe în curând la sancţiunile împotriva entităţii responsabile cu proiectul construcţiei gazoductului submarin aproape finalizat, Nord Stream 2 AG, în care compania rusă Gazprom este acţionar majoritar.

Motivul acestei decizii este recunoaşterea că Nord Stream 2, care va livra gaze ruseşti în Uniunea Europeană printr-un terminal din Germania, este finalizat în proporţie de 95%, iar singura modalitate de a opri proiectul ar fi să se ia măsuri împotriva Germaniei, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Washingtonului, potrivit Axios.

Conform Axios, în timp ce societatea responsabilă de construcţia gazoductului nu va fi sancţionată, alte entităţi implicate în acest proiect se vor confrunta în continuare cu măsuri punitive din partea SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel