Rusia crește flota de submarine. În Marea Neagră sunt deja șase submarine din clasa Kilo

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forțele navale ruse urmează să primească submarine strategice și convenționale atât noi, cât și altele modernizate, a declarat, pe 18 martie, comandantul Forțelor Navale amiralul Nikolai Yevmenov, pentru ziarul Ministerului Apărării, Krasnaya Zvezda, transmite Jane.

Potrivit amiralului, Admiralty Shipyards, o filială a United Shipbuilding Corporation, construiește acum submarine diesel-electrice în cadrul Proiect 636.3, din clasa Kilo pentru flota Pacificului. „Prima navă Petropavlovsk-Kamchatskiy a fost livrată marinei în noiembrie anul trecut, alte două submarine, Magadan și Ufa, au trecut deja prin încercări hidraulice. Al patrulea submarin, Volkhov, și-a început testele de acostare, iar echiparea va începe luna viitoare”, a spus el. Submarinul Volkhov SSK va fi livrat Forțelor Navale anul acesta, în timp ce întreaga clasă trebuie finalizată până în 2022. Al cincilea submarin, Mozhaysk, este planificat să intre în lucru în 2020.

Amiralul Yevmenov a mai spus că în cadrul Flotei Mării Negre operează deja șase submarine SSK ale Proiectului 636.3.

Forțele Navale ruse vor primi în acest an și câteva submarine care au fost retehnologizate. Acestea fac parte din Proiect 971 și sunt submarine de atac nuclear (SSN) din clasa Akula. „De asemenea, planificăm să primim submarine strategice din la clasa A Borei A, echipate cu rachete balistice respectiv SSBN Knyaz Vladimir și Knyaz Oleg, și submarinele din Proiectul 885M clasa Yasen Clasa M, echipate cu rachete ghidate, SSGN Kazan și Novosibirsk în 2020”, a mai spus amiralul Nikolai Yevmenov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel