Rusia continuă să se înarmeze: Într-o singură zi, armata rusă a primit un submarin, mai multe avioane și noi sisteme de artilerie

Ionel Copcea |
Data publicării:

Pe fondul conflictului cu Ucraina, armata rusă continuă să primească noi categorii de armamente, care îi permit să-și refacă, fie și parțial, echipamentele pierdute în luptă. Astfel, pe 16 noiembrie, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost introduse: submarinul diesel-electric B-588 Ufa, un nou lot de avioane de vânătoare și bombardament Su-34, precum și mai multe lansatoare de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului rus se menționează faptul că un nou lot de bombardiere de front Su-34 au fost predate Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Încă un lot de aeronave Su-34, fabricate la Întreprinderea de Aviație V.P. Chkalov din Novosibirsk, a fost predat Forțelor Aerocosmice. Aeronavele au trecut testele de la sol și testele de zbor și au fost transferate către locul de desfășurare a serviciului de luptă”, se precizează în comunicatul guvernamental, preluat de cotidianul Izvestia.

Reprezentanții executivului rus au menționat că avioanele au fost predate beneficiarului ca parte a deciziilor luate în cadrul Consiliului de coordonare de pe lângă Guvernul Federației Ruse.

Bombardierele Su-34 modernizate dispun de capacități de luptă extinse, care le permit să întrebuințeze armamente avansate de aviație.

Pe de altă parte, Serviciul de presă al corporației de stat Rostec, a anunțat că Ministerul rus al Apărării a primit noi lansatoare multiple de proiectile reactive de tip Tornado-G și Tornado-S.

,,Obligațiile contractuale privind livrarea vehiculelor moderne de luptă Tornado-G și Tornado-S au fost îndeplinite în totalitate și la timp. Expedierea oportună a echipamentelor militare ca parte a comenzilor de stat pentru apărare reprezintă o sarcină prioritară pentru compania noastră”, a declarat directorul societății Biroul special de construcții, Serghei Dyadkin.

Lansatorul multiplu de proiectile reactive de tip Tornado-G este destinat pentru distrugerea bateriilor de artilerie și de aruncătoare de mine, a subunităților de apărare antiaeriană, obiectivelor logistice și subunităților de infanterie motorizată ale inamicului. Mașina de luptă este echipată cu un sistem automatizat de dirijare și conducere a focului.

Tornado-S reprezintă versiunea modernizată a vehiculului de luptă Smerch. Acesta este destinat, printre altele, pentru distrugerea rachetelor tactice și a infrastructurii militare și industriale.

Nu în ultimul rând, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a fost introdus submarinul diesel-electric B-588 Ufa, Proiect 636.3. Este vorba despre al patrulea submarin de acest tip primit de FROP dintr-o serie de șase submarine comandate la șantierul din Sankt Petersburg.

În acest fel, Rusia dispune în prezent de 10 submarine Proiect 636.3, capabile să lanseze la o salvă câte șase rachete de croazieră de tip Kalibr. Șase dintre acestea aparțin Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și patru FROP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel