Rusia avertizează SUA: Instalarea sistemelor de rachete în Europa de Est va provoca o criză gravă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Desfăşurarea de către Washington a sistemelor terestre pentru rachete în apropierea graniţelor Rusiei ar putea conduce la o situaţie periculoasă comparabilă cu criza rachetelor din Cuba, a declarat luni viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de Reuters.

Rusia a criticat puternic planurile SUA de desfăşurare a sistemelor de rachete în Europa de Est şi retragerea Washingtonului din tratatul de control al armelor INF.

În declarația făcută luni, Riabkov s-a referit la riscul anulării Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), potrivit agenției TASS, relatează.

„În privinţa planurilor Statelor Unite, Casa Albă, Pentagonul şi Secretariatul internaţional NATO ne transmit că nu există intenţii de a instala viitoare sisteme de rachete în Europa. Dar trebuie să ne pregătim pentru cel mai urât scenariu. Nu există planuri, dar sistemele de lansare MK-41 sunt o realitate. Intenţiile NATO au fost agresive şi rămân aşa. Dacă se ajunge la instalarea de astfel de sisteme, situaţia nu doar că se va înrăutăţi, ci se va agrava la maxim, astfel că ne putem regăsi în situaţia unei crize a rachetelor destul de asemănătoare cu cea din Caraibe", a declarat Serghei Riabkov.

Criza rachetelor din Cuba a izbucnit în 1962 când Moscova a răspuns la o desfăşurare a rachetelor americane în Turcia trimiţând rachete balistice în Cuba, o situaţie foarte periculoasă când lumea a fost adusă în pragul războiului nuclear.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel