Rusia anunță că a dezvoltat primul sistem de operare a roiurilor de drone

Ionel Copcea / 15 noi 2021 / 10:18

În cadrul salonului de aviație Dubai Airshow - 2021, directorul general al companiei rusești Kronștadt, Serghei Bogatikov, a declarat, pe 15.11.2021, că testele primului sistem de comandă si control a roiurilor de drone vor începe în anul 2022.

“Am prezentat pentru prima dată acest sistem, în premieră mondială. Anul viitor vom începe testele acestuia”, a precizat Bogatikov, a cărui declarație a fost preluată de agenția de presă rusă Tass.

Potrivit șefului companiei ruse, sunt luate în calcul opțiuni atât pentru utilizarea civilă, cât și pentru întrebuințarea militară a postului de lucru automatizat al operatorului dronelor.

“Sistemul face posibilă reducerea semnificativă a volumului de muncă al operatorilor, datorită tehnologiei care utilizează inteligența artificială”, a spus Bogatikov.

Anterior, directorul general al companiei Kronștadt a declarat pentru agenția Tass că sistemul de conducere a roiurilor de drone prezentat la Dubai Airshow - 2021 permite conducerea a 20 de aparate de zbor fără pilot.

În cadrul ediției de anul acesta a Dubai Airshow, compania Kronștadt a prezentat, pentru prima dată, și o dronă de dimensiuni mari din cadrul complexului de cercetare și atac Orion-E, dotată cu armamente de aviație.

Dubai Airshow este una dintre cele mai mari expoziții aerocosmice internaționale și se desfășoară în Emiratele Arabe Unite o dată la doi ani. Rusia participă la aceasta începând din anul 1993.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy