Rusia amână testarea bombei de aviație ,,Drel”

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Testele noii bombe de aviație Drel (Drill) bomb nu vor putea fi încheiate înainte de sfârșitul anului 2019, a declarant pentru agenția rusă de presă  Interfax, şeful concernului Tekhmash din Federația Rusă, Vladimir Lepin.

,,Asta este aviația. Vedeți cum este vremea. Și va fi și mai rău”, a spus Lepin, răspunzând la întrebarea dacă testele bombei Drel vor fi finalizate, așa cum era planificat, în cursul anului 2019.

Despre faptul că testele de stat ale noii bombe de aviație Drel vor fi  încheiate până la sfârșitul anului 2019 a informat Serviciul de presă al Tekhmash, în luna iunie, la forumul Armata-2019.

Dezvoltarea bombei a fost anunțată în anul 2016, după care a început testarea acesteia. Noua bombă va fi întrebuințată de avioanele tactice. Adjunctul șefului Tekhmash, Aleksandr Kochkin, a precizat că bomba va fi introdusă și în dotarea avionului de vânătoare de generația a cincea Su-57.

Bomba de aviație Drel are o greutate de 500 kg și a fost dezvoltată de NPO Bazalt (parte a Tekhmash). Aceasta este destinată pentru distrugerea tehnicii blindate, a radarelor terestre și a punctelor de conducere ale instalațiilor energetice și complexelor de rachete antiaeriene. Potrivit precizărilor dezvoltatorului, bomba nu poate fi detectată de radare.

Bomba de aviație Drel poate să planeze pe o distanță de 30 de kilometri, fapt ce permite întrebuințarea acesteia fără intrarea în zona de acțiune a apărării antiaeriene a adversarului. Pentru navigație, bomba folosește sistemul Glonass.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel