Rusia ajută China să construiască un sistem de alertă timpurie a rachetelor balistice intercontinentale

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia ajută China să construiască un sistem de alertă cu privire la lansări balistice, anunţă preşedintele rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

Numai Statele Unite şi Rusia deţin asemenea sisteme de aleră, de pe vremea Războiului Rece, care implică o serie de radare la sol şi sateliţi.

Sistemul este esenţial în detectarea timpurie a rachetelor balistice intercontinentale (ICBM).

Liderul de la Kremlin a anunţat că Rusia ajută China să dezvolte un astfel de sistem joi, la Soci, la o conferinţă pe teme de afaceri internaţionale.

,, În prezent, îi ajutăm pe partenerii noștri chinezi să creeze un sistem de avertizare timpurie împotriva atacurilor cu rachetele balistice. Este un lucru foarte serios, care va spori fundamental capacitatea defensivă a Chinei. Pentru că în prezent, numai SUA și Rusia au un astfel de sistem ", a apreciat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul ședinței plenare a Сlubului Internațional de Dezbateri, ” Valdai”, pe tema „Ordinea lumii: o vedere din Est”.

Anunţul lui Putin marchează un nou nivel de cooperare în domeniul apărării între cele două foste ţări comuniste, care şi-au strâns relaţiile politice şi militare.

În mai 2019, generalul american Robert Ashley, directorul Agenţiei americane de Informaţii Militare, a declarat că arsenalul nuclear al Chinei s-ar putea dubla în următorul deceniu. El a precizat că în 2018, China a făcut mai multe teste de lansare a rachetelor balistice „decât tot restul lumii".

Într-un interviu acordat recent pentru Fox News, secretarul american al Apărării, Mark Esper, a declarat că China este un adversar mai periculos pentru SUA decât Rusia. „Cred că, în perspectiva pe termen lung, China este cea mai mare problemă, ținând cont de capacitățile sale economice, influența politică și ambițiile sale", preceza acesta.

 


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel