Rusia accelerează producerea de drone. Primele UAV-uri grele de atac în 2024

Eduard Pascu |
Data publicării:
Drona Okhotnik
Drona Okhotnik

Rusia dezvoltă în acest moment o gamă de drone grele de atac,  a anunțat șeful companiei Rostec, Sergei Chemezov.

"Avem deja UAV-uri. Lucrările în acest domeniu sunt efectuate nu numai de întreprinderile Rostec, ci și de Uzina de aviație civilă din Urali și de compania Kronshtadt", a spus șeful Rostec, răspunzând la o întrebare cu privire la ritmul de lucru al Rusiei pentru dornele grele de atac.
În ceea ce privește Rostec, Compania Sukhoi, integrată în United Aircraft Corporation, a finalizat dezvoltarea și a început încercările dronei grele de atac, Okhotnik (Vânătorul), a spus Chemezov.

„A fost deja testat împreună cu avionul de generația a cincea Su-57. Aceasta este o dronă de ultimă generație care poate zbura pe distanțe lungi și poate fi controlată atât de un operator de la sol, cât și de echipajul unei aeronave și poate purta, de asemenea, armament destul de puternic", a explicat Chemezov, transmite TASS.

Ministerul Apărării din Rusia a solicitat industriei de apărare să accelereze maximum lucrările la toate aceste proiecte, a spus șeful Rostec.

Drona Okhotnik

Okhotnik este un proiect dezvoltat de Sukhoi Design Bureau și dispune de tehnologie stealth iar designul aripilor (îi lipsește coada) reduce semnătura radar. Conform datelor surselor deschise, drona are o greutate la decolare de 20 de tone și poate dezvolta o viteză de aproximativ 1.000 km/h.

Drona de atac Okhotnik a zburat pentru prima dată pe 3 august 2019. Zborul a durat peste 20 de minute și a fost operat sub controlul unui operator. 

Pe 27 septembrie 2019, Okhotnik a efectuat un zbor împreună cu un avion de vânătoare Su-57. Drona a coordonată din aer, iar la o altitudine de 1.600 de metri a intrat în modul de zbor automat. Testul a durat peste 30 de minute.

Directorul United Aircraft Corporation, Yuri Slyusar, a declarat în cadrul forumului Army-2020 că se așteaptă la  o comandă mare pentru fabricarea de drone grele de atac Okhotnik, iar livrările lor către trupe ar trebui să înceapă din 2024.

Citește și: Rușii folosesc simulatoare ale rachetelor aer-aer pentru controlul dronei grele de atac Okhotnik

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel