Rusia a trimis avioane Su-57 în Siria pentru a face reclamă industriei de apărare

S.I. Catalin / 02 sep 2019 / 09:13
Su-57, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-57, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Două prototipuri ale avionului Su-57, produse în Rusia, au fost trimise în Siria pentru a prezenta armamentul de care dispun autoritățile de la Moscova, a precizat ziarul Ministerului rus al Apărării, Krasnaya Zvezda, potrivit publica ției Uawire.org.

Potrivit periodicului, este vorba de „prima demonstrație a celor mai recente aeronave militare rusești în condiții reale de război".

„Demonstrația are rolul clar de a atrage atenția altor state, inclusiv unor potențiali cumpărători", remarcă publicația.
Krasnaya Zvezda presupune că operațiunile intense de îmbunătățire a infrastructurii bazei aeriene rusești din Khemeimim, Siria, ar putea indica faptul că respectivele avioane de-a cincea generație vor fi în curând staționate acolo în mod permanent.

În august, versiunea de export a aeronavei Su-57e a fost prezentată în cadrul spectacolului aerian MAKS-2019, care a avut loc la periferia Moscovei.

Tabloidul chinezesc "The Global Times" a publicat un articol în august potrivit căruia Beijingul ar putea lua în considerare cumpărarea de avioane Su-57 din Rusia după compararea capacităților aeronavei cu avioanele produse de industria domestică din China.

În luna martie a acestui an, Viktor Kladov, directorul departamentului de cooperare internațională și politică regională al conglomeratului industrial Rostec, a declarat că documentația pentru aeronava Su-57e este aproape gata.

Aeronavele militare Su-57 au apărut în Siria în februarie 2018. La acea vreme, o sursă a declarat pentru Kommersant că transferul a fost făcut ca parte a programului de testare a armelor. La începutul aceleiași luni, fostul Ministru Adjunct al Apărării, Yuriy Borisov, a anunțat că a început perioada de testare a avionului Su-57 în condiții efective de război.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy