Rusia a trimis avioane Su-57 în Siria pentru a face reclamă industriei de apărare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-57, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Su-57, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Două prototipuri ale avionului Su-57, produse în Rusia, au fost trimise în Siria pentru a prezenta armamentul de care dispun autoritățile de la Moscova, a precizat ziarul Ministerului rus al Apărării, Krasnaya Zvezda, potrivit publica ției Uawire.org.

Potrivit periodicului, este vorba de „prima demonstrație a celor mai recente aeronave militare rusești în condiții reale de război".

„Demonstrația are rolul clar de a atrage atenția altor state, inclusiv unor potențiali cumpărători", remarcă publicația.
Krasnaya Zvezda presupune că operațiunile intense de îmbunătățire a infrastructurii bazei aeriene rusești din Khemeimim, Siria, ar putea indica faptul că respectivele avioane de-a cincea generație vor fi în curând staționate acolo în mod permanent.

În august, versiunea de export a aeronavei Su-57e a fost prezentată în cadrul spectacolului aerian MAKS-2019, care a avut loc la periferia Moscovei.

Tabloidul chinezesc "The Global Times" a publicat un articol în august potrivit căruia Beijingul ar putea lua în considerare cumpărarea de avioane Su-57 din Rusia după compararea capacităților aeronavei cu avioanele produse de industria domestică din China.

În luna martie a acestui an, Viktor Kladov, directorul departamentului de cooperare internațională și politică regională al conglomeratului industrial Rostec, a declarat că documentația pentru aeronava Su-57e este aproape gata.

Aeronavele militare Su-57 au apărut în Siria în februarie 2018. La acea vreme, o sursă a declarat pentru Kommersant că transferul a fost făcut ca parte a programului de testare a armelor. La începutul aceleiași luni, fostul Ministru Adjunct al Apărării, Yuriy Borisov, a anunțat că a început perioada de testare a avionului Su-57 în condiții efective de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel