Rusia a testat noul tanc amfibiu ușor de tip Sprut-SDM1 în Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al companiei ruse Rostec a informat, pe 17.12.2020, că tancul amfibiu ușor Sprut-SDM1 destinat Trupelor de Desant Aerian a fost testat în acvatoriul Mării Negre, în condiții de valuri de gradul trei.

“În timpul testelor de stat, tancul ușor a fost supus unor teste extreme pe mare, în centrul Rusiei și în zonele subtropicale, unde temperatura aerului a atins plus 40 de grade. La începutul anului viitor, vor fi efectuate teste la temperaturi scăzute. Sprut-SDM1 este destinat, în primul rând, parașutiștilor ruși. De asemenea, ne putem aștepta ca, datorită  capabilităților demonstrate, acesta să îi intereseze și pe clienții străini”, a declarat directorul industrial al complexului de armament al corporației de stat, Bekkhan Ozdoev, citat de Serviciul de presă al Rostec.

Reprezentanții ruși au precizat că, în timpul fiecărei etape a testelor, au fost executate trageri de luptă.

“Testele au confirmat faptul că mașina de luptă este capabilă, fără pregătiri anterioare, să depășească obstacole de apă, până la valuri de gradul trei, să execute trageri de luptă din plutire și să iasă cu ușurință pe litoral neamenajat”, au menționat reprezentanții Rostec.

Tancul amfibiu ușor Sprut-SDM1 a fost dezvoltat pe baza versiunii Sprut-SD. La noul vehicul a fost îmbunătățit controlul conducerii, prin instalarea de echipamente care să funcționeze ca parte a unui sistem de control tactic unificat. Puterea de foc a fost, de asemenea, sporită, datorită unui nou sistem digital de conducere a focului.

Sprut-SDM1 este dotat cu un tun de calibru 125 de milimetri și poate să parcurgă, fără realimentare, o distanță de până la 500 de kilometri. Tancul poate fi transportat cu nave de desant și avioane ale Aviației Militare de Transport și poate fi debarcat sau desantat prin parașutare împreună cu echipajul la bord.

Comentariul autorului: Probabil, testele de la Marea Neagră au fost efectuate în cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt - Novorosssiysk aparținând Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse.

Ținând cont de caracteristicile noul tanc amfibiu ușor, este foarte posibil ca divizia din Novorossiysk să se afle între primele structuri ale Trupelor de Desant Aerian care vor fi dotate cu acesta.

Trebuie menționat faptul că, în anii trecuți, în cadrul diviziilor de desant au fost formate batalioane de tancuri, prin reorganizarea companiilor de tancuri aflate anterior în compunerea acestora.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel