Rusia a primit noile drone de atac Karrar din Iran. Presa rusă speculează deja implicarea Karrar în distrugerea a 24 de avioane ucrainene în 5 zile

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă iraniană de atac Karrar. Photo source: Iswnews.com.
Dronă iraniană de atac Karrar. Photo source: Iswnews.com.

Mai multe surse rusești au informat, pe 25.10.2023, că Iranul a furnizat Rusiei drone de atac de tip Karrar echipate cu rachete Majid și Shahab-e-Saqeb. Este posibil ca acestea să fi participat la distrugerea unui număr de 24 de avioane ucrainene în cinci zile, așa cum a anunțat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, cu o zi înainte, scrie publicația rusă Topcor.ru.

Dronele transferate de Teheran sunt destinate utilizării în zona frontului din Ucraina. Acestea au o autonomie de aproximativ patru ore și pot să controleze o zonă cuprinsă între 20 de metri și 12 kilometri altitudine. Vehiculele de zbor fără pilot de tip Karrar pot fi înarmate cu rachete aer-aer și aer-sol, cu o rază de acțiune cuprinsă între 500 de metri și 12 kilometri.

Este important de menționat faptul că, cu câteva zile în urmă, Iranul a anunțat modernizarea acestor drone, cărora le-a crescut raza de acțiune, viteza și altitudinea maximă de zbor. Primele drone de acest tip au fost testate de armata iraniană în anul 2021 și au servit ca interceptoare, transportând rachete pentru distrugerea de ținte aeriene.

Cu o zi înainte, Teheranul a făcut apel la partea rusă cu o cerere de a împiedica adoptarea unei rezoluții în Consiliul de Securitate al ONU, care ar contrazice interesele palestiniene. Șeful diplomației iraniene, Amir Abdollahian, a anunțat consultări relevante cu colegii din Federația Rusă și China.

Anterior, SUA au propus adoptarea unei rezoluții prin care să se condamne acțiunile radicalilor palestinieni și să recunoască dreptul Israelului la autoapărare, fără a cere încetarea focului.

Comentariul autorului: În dimineața zilei de 25 octombrie, sursele rusești au anunțat că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a inspectat punctul de comandă înaintat al Grupării de trupe Est din direcția Donețk de Sud din zona așa-zisei operații militare speciale.

 

Rușii susțin că au distrus 24 de avioane ucrainene în 5 zile

 

Între altele, cu această ocazie, Șoigu a anunțat că, în cinci zile, au fost distruse 24 de avioane ucrainene. Acesta nu a vorbit însă despre noile drone iraniene, ci despre noi mijloace de apărare antiaeriană.

Potrivit precizărilor experților militari ruși, este vorba despre noi rachete destinate sistemelor de rachete antiaeriene S-400, care lucrează în tandem cu avioanele AWACS de tip A-50U modernizate.

După cum a informat presa rusă, cele 24 de avioane doborâte de apărarea antiaeriană rusă ar fi, de fapt, 18, respectiv 14 avioane de vânătoare MiG-29, două avioane de bombardament Su-24, un avion de atac Su-25 și un avion de antrenament L-39. diferența până la 24 de aparate de zbor ar fi reprezentată de elicoptere.

Trebuie precizat că informațiile de mai sus sunt prezentate doar de presa rusă și nu pot fi verificate din alte surse independente

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel