Industria rusă de apărare a „modernizat” un tanc T-72B1 instalând pe el o mitralieră din 1946

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Televiziunea rusă Rossia 1 a difuzat un scurt reportaj despre modernizarea în curs a tancurilor T-72. După ce modernizarea va fi finalizată, acestea vor fi trimise pe frontul din Ucraina. Cu toate acestea, o înregistrare video a stârnit nu doar controverse, ci și nedumerire în rândul experților militari.

În primul rând, s-a dovedit că linia de asamblare filmată de televiziunea rusă era plină de tancuri T-72B3. Cu toate acestea, cadrul era fixat pe versiunea modernizată T-72B1, nu pe un T-72B3. Mai mulţi internauţi s-au întrebat  pe rețelele de socializare cum de singurul T-72B1 de pe întreaga linie de reparații a primit upgrade-ul în cauză.

Alte persoane au sugerat că este foarte posibil ca tancul T-72B1 prezentat de televiziunea rusă să fi fost folosit pentru piese de schimb și pentru a moderniza tancurile T-72B3, iar cel surprins de camerele de luat vederi "a avut noroc" și era încă intact, evidenţiază analiştii publicaţiei BulgarianMilitary.

Și cum nici un șurub nu trebuie irosit pe timp de război, T-72B1 a fost supus, de asemenea, unei "modernizări" care era destinată T-72B3.

Mai îngrijorătoare, însă, nu este prezența unui versiuni vechi a tancului T-72 pe o linie de asamblare, ci faptul că aşa-zisa versiune modernizată T-72B1 avea ca echipare o mitralieră de la începutul anilor '50. De precizat că T-72B1 modernizat a fost prezentat pentru prima dată la forumul Engineering Technologies 2012.

După cum precizează sursa citată, chiar experții militari ruși sunt cei care și-au dat seama că aceste mitraliere au fost folosite pe tancurile sovietice T-54. Pe atunci, la momentul dezvoltării generaţiei de tancuri T-54, aceste mitraliere au fost considerate inutile. Problema a apărut din cauza faptului că șoferul tancului avea dificultăți în a le îndrepta spre țintă. Întrebarea care îi îngrijorează pe experții ruși este cum a reușit Moscova să găsească o utilitate pentru ceva ce Kremlinul a declarat cu ani în urmă inutil?

BulgarianMilitary.com amintește că tancul T-54 este din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Chiar și atunci, inginerii ruși au descoperit că această mitralieră avea probleme cu țeava și dispunea de un stabilizator de proastă calitate.

Uimirea în rândul experţilor ruși este mare. Unii nu pot înțelege de ce mitralierele de tip Kort, pe care Rusia le are din abundență, nu sunt integrate pe aceste tancuri. Unii spun chiar că este mai bine să se pună orice altă mitralieră de 12,7 mm, dar nu cea din 1946 de pe tancul T-54.

O altă problemă pe care analiştii au sesizat-o este că această mitralieră nu are lunetă/sistem optic de ochire Bineînțeles, folosind o mitralieră din anul 1946 este greu de integrat pe aceasta un sistem optic performant.

BulgarianMilitary reamintește că, la 25 decembrie, Rusia a trimis un nou tren încărcat cu tancuri pe frontul din Ucraina. Un total de 38 de tancuri rusești de concepție sovietică au fost fotografiate în gara din Rostov. Tancurile trimise au fost: 15 tancuri T-90M, 9 tancuri T-72B3 și 14 tancuri T-62M.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel