Rusia a luat o „pauză” de la Iskander, dar Putin spune că industria e peste cea din SUA și produce rachete antiaeriene cât toate țările lumii la un loc

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Aflat într-o vizită de lucru la Sankt Petersburg, pe 18.01.2023, președintele rus, Vladimir Putin, s-a deplasat la uzina Obukhov, care face parte din concernul Almaz-Antey. Cu această ocazie, șeful statului rus a declarat că industria de apărare din Rusia produce anual la fel de multe rachete de apărare antiaeriană cât toate celelalte state la un loc, iar acest lucru dă încredere în victoria împotriva Ucrainei.

“Noi, de exemplu, prin rachetele de apărare antiaeriană pe care le produceți într-un an, depășim de peste trei ori producția similară din ​​Statele Unite. În general, industria noastră de apărare produce aproximativ aceeași cantitate de rachete de apărare antiaeriană cât toate întreprinderile industriale ale lumii la un loc. Producția noastră este comparabilă cu producția mondială în acest domeniu”, a spus președintele, citat de agenția de presă Tass.

Între altele, Vladimir Putin susține că victoria Rusiei în Ucraina este inevitabilă, deoarece se bazează pe unitatea poporului rus, pe eroismul luptătorilor participanți (chiar dacă vorbim și de deținuț) la invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina și pe munca industriei de apărare.

“Din punctul de vedere al rezultatului final și al victoriei, care este inevitabilă, sunt câteva lucruri care nu au dispărut și care stau la baza succesului nostru. Este vorba despre unitatea și solidaritatea cetățenilor ruși, a poporului rus multinațional. Este vorba despre curajul și eroismul luptătorilor noștri ca parte a operației militare speciale și în prima linie și, bineînțeles, munca din Complexul Militar Industrial, a unor întreprinderi precum cea a dumneavoastră”, a menționat Vladimir Putin. (Video)

“Fiecare dintre aceste legături: industria, starea finanțelor publice și sfera socială, inclusiv cele legate de sprijinirea familiilor care necesită o atenție specială din partea statului și asistența medicală - toate acestea creează baza dezvoltării și a victoriei noastre efective. Acestea sunt asigurate. Nu am nicio îndoială în privința asta”, a concluzionat Putin.

 

Războiul se câștigă totuși cu arme ofensive

 

Comentariul autorului: Deși rachetele de apărare antiaeriană sunt importante, războiul se câștigă, totuși cu armamente ofensive, iar în acest domeniu Rusia nu stă la fel de bine.

Ultimele luni ale conflictului din Ucraina au confirmat teoria potrivit căreia “ceea ce se produce nu se termină niciodată”. Acest lucru este adevărat, numai că ritmul poate să nu fie cel așteptat. De exemplu, ultimele atacuri masive cu rachete de croazieră ale trupelor ruse au fost executate preponderant cu rachete cu bazare aeriană și navală.

În ceea ce privește platformele terestre de tip Iskander, se poate constata că acestea au luat o pauză, cel mai probabil din cauza numărului insuficient de rachete. Acest lucru se poate întâmpla, la un moment dat, și cu alte tipuri de rachete, precum Kalibr sau H-101. Nu vor dispărea complet de pe front, dar, deși întreprinderile de producție au trecut la lucrul pe trei schimburi, s-ar putea să existe sincope în aprovizionarea cu acestea.

Acesta este și motivul pentru care, se pare că reprezentanții ruși negociază în continuare achiziționarea unor rachete balistice din Iran.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel