Rusia a livrat Chinei cel de-al doilea sistem de rachete S-400

S.I. Catalin / 27 ian 2020 / 15:58
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400
sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400

Rusia a încheiat livrarea către China, pe cale maritimă, a celui de-al doilea sistem de apărare antiaeriană S-400 Triumf. Actul de predare-primire a fost semnat în luna decembrie 2018, în China, a precizat agenția de presă rusă TASS, citând o sursă diplomatico-militară.

Sursa a precizat că livrarea către China a celui de-al doilea sistem S-400 a fost încheiată şi că aceasta a inclus: un punct de comandă, o stație de radiolocație, echipamente auxiliare, piese de schimb, dar şi peste 120 de rachete antiaeriene rusești de două tipuri.

Sursa a adăugat, sub protecţia anonimatului, că actul de predare-primire al celui de-al doilea complet S-400 a fost semnat, în China, în luna decembrie anul trecut. De la această dată va intra în vigoare perioada de garanție pentru deservirea echipamentelor, pentru o perioadă de 18 luni.

Rusia a semnat un acord cu China pentru furnizarea a cel puțin șase sisteme de rachete S-400, în valoare de peste 3 miliarde de dolari, în 2014. Ulterior, Turcia, India și Arabia Saudită au dorit și ele să achiziţioneze astfel de sisteme de rachete.

China a devenit primul stat străin care a comandat sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 Triumf. Primul sisteme de rachete S-400 a fost livrat în China în primăvara anului 2018 și ulterior a fost testat cu succes de către armata chineză.

Sistemele S-400, menționate în nomenclatorul NATO ca Sa-21 Growler, au intrat în dotarea armatei ruse, în 2007. Sistemul pot lovi ținte aflate la pe o rază de 400 km care zboară la altitudini de până la 30 km.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy