Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 pentru India

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a lansat producţia sistemelor antiaeriene S-400 pentru India, care urmează să fie livrate până în 2025, a informat luni directorul general al companiei Rostec, Serghei Chemezov.

,,Plata în avans a fost făcută deja. Nu vreau să specific exact suma, însă este o plată în avans. Am lansat producţia şi totul este în lucru, urmând să fie implementat aşa cum am stabilit. Contractul va fi îndeplinit până în 2025", a declarat Chemezov.

India a semnat un acord de 5,5 miliarde USD cu Rusia la 5 octombrie 2018 pentru a achiziționa cinci sisteme S-400 pentru Forța Aeriană Indiană (IAF).

Potrivit India Hindustan Times, plata în avans a fost in valoare de 850 de milioane de dolari, adică aproximativ 15% din suma totală. Aceasta a fost realizat în septembrie, deși cele două părți au elaborat un mecanism special pentru a evita atragerea de sancțiuni din partea legii CAATSA (Counter America's Adversaries Through Sanctions Act), care impune sancţiuni economice împotriva oricărei entităţi sau ţări care încheie contracte pentru achiziţia de armament cu companiile ruse.

Livrarea primului sistem de apărare aeriană S-400 catre India trebuie să aibă loc între 16 până la 18 luni de acum încolo.

New Delhi a anunţat că urmează să achiziţioneze sisteme S-400 tocmai în 2015. Contractul de 5,43 de miliarde de dolari pentru S-400 a fost semnat în timpul vizitei oficiale pe care preşedintele rus Vladimir Putin a efectuat-o în India anul trecut, transmite mediafax.

Contractul pentru livrarea şi localizarea producţiei elicopterelor Kamov Ka-226T pentru Ministerul indian al Apărării ar putea fi semnat în următoarele şase luni, a informat directorul general al Rosoboronexport, Alexander Mikheiev.

Potrivit acestuia, "producţia acestor elicoptere a început deja", iar termenii sunt formaţi pe baza procedurilor adoptate de Ministerul indian al Apărării.

În 2015, Rusia şi India au semnat un acord interguvernamental pentru livrarea elicopterelor Ka-226T către India şi localizarea producţiei pe teritoriul său. Documentul include livrarea a 60 de elicoptere şi producerea a altor 140 de aeronave în India.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel