Rusia a început producția de tancuri T-90S pentru Vietnam

S.I. Catalin |
Data publicării:

Potrivit site-ului baodatviet.vn, citat de armyrecognition Rusia a început producția primului lot de tancuri principale de luptă T-90S pentru armata vietnameză, la uzina Uralvagzonvad din Rusia.

În iulie 2017, Agenția rusă de știri TASS a anunțat că compania rusă Uralvagonzavod va furniza în Vietnam 64 tancuri principale de luptă T-90S.

Tancurile T-90S/SK sunt considerate printre cele mai rezistente din lume

Un tanc de acest tip cântăreşte 46,5 tone, atinge o viteză de 45 km/h şi are o autonomie de 375 de kilometri. Tancurile au mai multe straturi de tablă blindată şi sunt dotate cu sisteme video de ultimă generaţie, rachete antitanc şi obuze de mortieră, potrivit informaţiilor oferite de agenţia TASS în vara anului trecut când Rusia a precizat că va exporta mai multe tancuri T-90S către Irak.

Discuţia pentru cele 64 de tancuri T-90S a început între Vietnam şi Rusia încă de anul trecut

T-90S este una dintre cele mai recente versiuni modernizate ale tancului T-90, iar îmbunatăţirile acestei noi versiuni ţin de o creştere a puterii de foc a tunului, o mai bună mobilitate şi protecţie îmbunătăţită. Până în acest moment tancul T-90S se află în serviciul armatei ruse, irakiene și indiene.

Armamentul principal al T-90S include un tun de 125 mm 2A46M, stabilizat în două axe și dotat cu un înveliş termic. Tunul poate fi înlocuit fără a fi demontat din interiorul turelei. Rusia laudă tancul T-90S, spunând că acesta este capabil să lovească tancuri inamice echipate cu ERA (sistemul de plăci de blindaj reactiv), precum și ținte aflate în zbor, cum ar fi elicoptere, la o distanță de până la 5 km.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel