Rusia a făcut o nouă livrare de arme către Republica Centrafricană

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia a livrat două loturi de arme Republicii Centrafricane (CAR), cel mai recent sosind în luna septembrie, a declarat ministrul rus de externe, Sergey Lavrov, în cadrul unei sesiuni a Consiliului de Securitate al ONU dedicată păcii și securității în Africa, potrivit TASS și The Moscow Times.

Vorbind în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, care a avut loc săptămâna trecută, privind pacea și securitatea în Africa, Sergei Lavrov a precizat că Republica Centrafricană a primit două loturi gratuite de arme din partea Rusiei.

Consiliul de Securitate al ONU a demis Rusia să livreze arme către CAR în 2017. Țara se confruntă cu un conflict armat aproape constant din 2013.

„Timp de un an și jumătate, instructorii ruși au antrenat peste 3.000 de soldați în Republica Centrafricană pentru armata acestei țări. Consiliul de Securitate al ONU a informat că două loturi de arme ruseşti au fost deja livrate gratuit armatei din, ultima livrare a fost făcută în această lună", a declarat ministrul.

Primul lot de arme ruse a fost livrat în CAR la sfârșitul lunii ianuarie / începutul lunii februarie 2018. Cinci soldați ruși și 170 de „instructori civili” au fost, de asemenea, trimiși în CAR pentru a antrena soldații din această ţară.

Al doilea lot de arme era așteptat în timpul verii, dar transportul său a fost întârziat din cauza opoziției mai multor țări terțe. În același timp, Ministerul rus de Externe nu a exclus posibilitatea creșterii numărului de specialiști militari ruși în CAR. În octombrie 2018, a fost cunoscut faptul că alţi 60 de instructori militari vor fi trimiși în CAR.

Anul trecut, mai multe publicaţii mass-media occidentale, inclusiv ziarul francez Le Monde, au raportat că angajații structurilor militare private ruse, inclusiv ai companiei militare private ruse Wagner, sunt prezenți în Republica Centrafricană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel