Rusia a exportat armamente în valoare de 180 de miliarde de dolari în ultimii 20 de ani

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit agenției de presă Interfax, șeful companiei de stat Rostec din Federația Rusă, Serghei Chemezov, a declarat, pe 02.11.2020, că, pe parcursul ultimilor 20 de ani, societatea Rosoboronexport a furnizat arme către 122 de țări, pentru un total de 180 de miliarde de dolari.

“În acest interval, Rosoboronexport a încheiat peste 26.000 de contracte cu parteneri străini și a livrat produse în 122 de state, pentru o sumă de peste 180 de miliarde de dolari”, a informat Serviciul de presă al Rosoboronexport, care a preluat o declarație a lui Serghei Chemezov.

Reprezentanții companiei susțin că, în ultima perioadă, Federația Rusă a ocupat, în mod constant, locul al doilea în rândul exportatorilor mondiali de arme și echipamente militare.

“Partenerii noștri străini au primit produse în valoare de peste 85 de miliarde de dolari pentru Forțele Aeriene. Volumul exporturilor pentru Apărarea Antiaeriană și Forțele Terestre ale clienților noștri a depășit 30 de miliarde de dolari pentru fiecare dintre aceste categorii de forțe armate, iar pentru Forțele Navale valoarea exporturilor s-a ridicat la peste 28 de miliarde de dolari”, a precizat directorul general al Rosoboronexport, Alexander Mikheev.

De asemenea, Rosoboronexport a furnizat o serie de cifre pentru a arăta că portofoliul de comenzi al companiei a crescut de la aproximativ 10 miliarde de dolari în 2000 la circa 50 de miliarde în 2020. Astfel, reprezentanții companiei susțin că, începând din anul 2000, au fost exportate: peste 800 de avioane de luptă în 19 state, peste 11.000 de elicoptere militare și civile în 46 de țări, peste 7.000 de tancuri și mașini blindate în 45 de țări, aproximativ 70 de submarine și nave de suprafață, aproximativ 20.000 de automobile KamAZ, Ural, Gaz și Uaz, peste un milion de puști automate Kalashnikov și peste 30 de aparate cosmice în 14 țări.

Declarațiile au avut loc în contextul în care pe 04 noiembrie se împlinesc 20 de ani de la înființarea companiei Rosoboronexport. Aceasta a fost creată ca parte a reformei sistemului de cooperare tehnico-militară, și a primit dreptul de a exporta întreaga gamă de produse militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel