Rusia a dislocat un sistem de rachete S-300 în Tadjikistan, la granița cu Afganistanul

S.I. Catalin / 27 oct 2019 / 17:47

Un sistem de rachete antiaeriene S-300 a fost dislocate pentru prima dată în Tadjikistan, relatează agenția de știri RBC, care citează o sursă anonimă din cadrul Ministerului rus al Apărării. O a doua sursă apropiată Ministerului a confirmat desfășurarea sistemului de rachete la granița cu Afganistanul.

,,Acesta este primul sistem de rachete S-300, care va fi dislocat la frontiera cu Afganistanul, unde operează Forța Internațională de Asistență pentru Securitate", a spus una dintre surse, menționând că în Asia Centrală, sistemul S-300 era până acum desfășurat doar în Kazahstan.

Potrivit sursei, S-300 va fi dislocat în Tadjikistan pentru a asigura apărarea aeriană a bazei militare 201 a Rusiei.

,,După încheierea activităților de pregătire, sistem de rachete S-300 va intra în serviciul de luptă experimental pentru apărarea antiaeriană în Tadjikistan. Misiunile de bază ale sistemului de apărare aeriană va consta în acoperirea obiectivelor Bazei Militare 201 împotriva atacurilor aeriene, precum și în apărarea antiaeriană a regiunii de securitate colectivă din Asia-Centrală, împreună cu forțe și mijloace ale Forțelor Armate ale Republicii Tadjikistan", au precizat reprezentanții Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, potrivit TASS.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy