Rusia a crescut producția de drone Geran. Noua fabrică din Tatarstan intenționează să ajungă la un ritm de 6.000 de unități pe an

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit cotidianului american Wall Street Journal, Rusia a crescut în mod semnificativ producția de drone de toate tipurile. Între altele, noua fabrică din Tatarstan, care produce drone kamikaze de tip Geran, intenționează să ajungă la un ritm de 6.000 de unități pe an.

După cum a informat publicația americană, întreprinderea deschisă în zona de dezvoltare economică din Alabuga produce dronele Geran folosind tehnologia iraniană. De asemenea, acestea sunt asamblate de muncitori din Africa.

În ultima perioadă, partea rusă a început să recruteze studenți africani, pe care îi obligă să lucreze în fabrici. Pe de altă parte, militarii ruși învață să folosească dronele Geran în timpul misiunilor îndeplinite în Siria.

Wall Street Journal a anunțat că întreprinderea din Alabuga a produs până la sfârșitul lunii aprilie aproximativ 4.500 de drone. Cel mai probabil nu este vorba numai despre producția de drone de la începutul anului, ci de la deschiderea fabricii la jumătatea anului trecut.

Mai multe publicații occidentale estimaseră la sfârșitul anului 2023 că Rusia va produce în Tartarstan aproximativ 6.000 de drone până la jumătatea anului 2025.

Întreprinderea din Alabuga produce și alte tipuri de drone, care sunt întrebuințate de militarii ruși în cadrul operației militare speciale din Ucraina. De exemplu, aici sunt fabricate drone de cercetare Albatros, datorită cărora armata rusă este capabilă să monitorizeze pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și mișcările personalului militar ucrainean pe linia frontului.

Având în vedere faptul că publicația americană sugerează că “toate necazurile armatei ucrainene provin de la această fabrică de vehicule aeriene fără pilot”, nu este exclus ca în viitorul apropiat Forțele Armate ale Ucrainei să încerce să atace acest obiectiv. Mai ales că militarii ucraineni au deja experiență în lansarea de drone în Tatarstan.

Comentariul autorului: Trupele ruse întrebuințează aproape zilnic dronele kamikaze de tip Geran-2 pentru lovirea unor obiective de pe teritoriul Ucrainei. În ultima perioadă, câteva zeci de drone de acest tip au fost folosite de partea rusă în fiecare noapte.

În anumite situații, dronele Geran-2 sunt lansate înaintea executării unor atacuri cu rachete balistice sau de croazieră, pentru a deschide apărarea antiaeriană ucraineană.

De regulă, partea ucraineană anunță rate mari de distrugere a dronelor rusești. De cele mai multe ori procentul ajunge chiar la 100%.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel