Rusia și Turcia vor încheia un nou contract pentru livrarea de sisteme S-400

S.I. Catalin / 29 noi 2019 / 11:48

Rusia și Turcia au planificat ca, în anul 2020, să fie încheiat un nou contract pentru livrarea suplimentară de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, a declarat în cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, directorul general al companiei Rosoboroneksport, Aleksandr Mikheev.

Federația Rusă a onorat în acest an contractul de livrare către Turcia a patru divizioane de rachete S-400, cu o valoare de 2,5 miliarde de dolari. Contractul include, de asemenea, o opțiune pentru furnizarea suplimentară a unui complet de nivel regiment.

,,Noi sperăm că, în prima jumătate a anului 2020, să aducem la semnat documentele contractuale. Vreau însă să subliniez faptul că procesul de cooperare tehnico-materială cu Turcia nu se limitează doar la livrările de sisteme de rachete antiaeriene S-400. În fața noastră se află planuri mari", a specificat Aleksandr Mikheev.

Moscova și Ankara au semnat un acord de împrumut pentru livrarea sistemului S-400 în decembrie 2017.

Turcia și Rusia au semnat acordul de vânzare a sistemelor S-400 în toamna anului 2017, iar punerea în aplicare a documentului a nemulțumit Washingtonul şi pe alți aliaţi NATO, care susţin că sistemul rus nu este compatibil cu reţeaua NATO şi ar fi ameninţare la adresa avioanelor militare americane F-35 pe care Ankara intenţionează să le cumpere.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy