Rusia și Turcia vor încheia un nou contract pentru livrarea de sisteme S-400

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia și Turcia au planificat ca, în anul 2020, să fie încheiat un nou contract pentru livrarea suplimentară de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf, a declarat în cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, directorul general al companiei Rosoboroneksport, Aleksandr Mikheev.

Federația Rusă a onorat în acest an contractul de livrare către Turcia a patru divizioane de rachete S-400, cu o valoare de 2,5 miliarde de dolari. Contractul include, de asemenea, o opțiune pentru furnizarea suplimentară a unui complet de nivel regiment.

,,Noi sperăm că, în prima jumătate a anului 2020, să aducem la semnat documentele contractuale. Vreau însă să subliniez faptul că procesul de cooperare tehnico-materială cu Turcia nu se limitează doar la livrările de sisteme de rachete antiaeriene S-400. În fața noastră se află planuri mari", a specificat Aleksandr Mikheev.

Moscova și Ankara au semnat un acord de împrumut pentru livrarea sistemului S-400 în decembrie 2017.

Turcia și Rusia au semnat acordul de vânzare a sistemelor S-400 în toamna anului 2017, iar punerea în aplicare a documentului a nemulțumit Washingtonul şi pe alți aliaţi NATO, care susţin că sistemul rus nu este compatibil cu reţeaua NATO şi ar fi ameninţare la adresa avioanelor militare americane F-35 pe care Ankara intenţionează să le cumpere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel