Rușii au 'inspectat' o bază militară din România

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres
Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Dobrogea, România. Foto: Agerpres

Mai mulți inspectori militari ruși au vizitat o instalație militară românească, informează cei de la Tass.

Vizita a fost efectuată în conformitate cu Documentul Viena din 2011, privind implementarea măsurilor de încredere și securitate pe timp de pace. Informația a fost confirmată de Serghei Ryzhkov, directorul Centrului Național pentru Reducerea Riscului Nuclear.

Rușii au inspectat o instalație militară a Forțelor Armate Române.

Potrivit sursei citate, în cadrul unui briefing, inspectorii ruși au primit informații de la comandanții militari despre facilitate, dar și despre sistemele de arme și echipamentele ce se regăsesc în instalația militară vizitată.

Publicația Krasnaya Zvezda precizează că vizita a avut loc pe data de 18 februarie.

Nici Tass și nici Krasnaya Zvezda nu precizează în ce instalație militară din România a avut loc vizita inspectorilor militari ruși.

 

În baza Documentului Viena, rușii au vizitat și o bază militară americană din Germania

 

În orice caz, asemenea inspecții sunt o normalitate și au ca obiectiv verificarea informațiilor despre forțele militare și planurile de desfășurare a sistemelor și echipamentelor militare.

Cert este că rușii au mai efectuat o astfel de vizită în finalul lunii ianuarie la o bază militară americană din Germania, vizită desfășurată tot în baza Documentului Viena.

Documentul Viena (VD) a fost adoptat în 30 noiembrie 2011 și se referă la măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE.

Documentul are ca scop reducerea riscului unui conflict militar în zonă. Potrivit Documentului Viena, statele OSCE efectuează în mod regulat schimburi de informații despre forțele lor militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel