Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Mai mulți reprezentanți ai Armatei ruse vor efectua o vizită la o facilitate militară americană aflată în Germania.

Potrivit agenției de presă Tass, vizita va fi efectuată în conformitate cu Documentul de la Viena (VD) din 2011, cu privire la măsurile de consolidare a încrederii și securității pe timp de pace.

În acest sens un grup de inspectori ruși va efectua o vizită la o instalație militară americană de pe teritoriul Germaniei. Sursa citată nu precizează despre ce bază militară ar fi vorba.

Cert este că vizita va dura o zi, timp în care tehnica militară va fi prezentată grupului de inspectori ruși. Sursa citată mai precizează că, ulterior, în cadrul unei ședințe, rușii vor avea acces și la informații cu privire la numărul de personal, sistemele și arsenalul din baza respectivă.

Documentul Viena (VD) a fost adoptat în 30 noiembrie 2011 și se referă la măsurile de creştere a încrederii şi securităţii în spaţiul OSCE.

Documentul are ca scop reducerea riscului unui conflict militar în zonă. Potrivit VD, statele OSCE efectuează în mod regulat schimburi de informații despre forțele lor militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel