Royal Navy, obiectiv pentru obținerea primului mare submarin militar autonom

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Marina Regală a Regatului Unit (Royal Navy) a atribuit un contract pentru ceea ce poate fi cea mai mare dronă subacvatică din lume. Dronele militare de tip submarin reprezintă viitorul în materie de tehnică militară navală, iar Marina Regală Britanică nu intenţionează să rămână în urmă, ba din contră, vrea să se numere printre primele forţe navale care vor deţine astfel de arme.

Drona „Manta" XLUUV (vehicul submarin fără pilot) va avea o lungime aproximativ 30 de metrii lungime și va avea capacitatea de a fi înarmată. Acest lucru înseamnă că Marea Britanie, alături de SUA, formează deja un grup select de state care au în desfăşurare proiecte pentru dezvoltarea unor drone de luptă subacvatice de mari dimensiuni.

La cei aproximativ 30 de metrii lungime, Royal Navy Manta XLUUV ar putea fi cea mai mare dronă submarin din lume, precizează revista Forbes.

Guvernul britanic investește până la 2,5 milioane lire sterline (3,2 milioane dolari SUA) pentru a începe dezvoltarea unui submarin autonom pentru Marina Regală, precizează NewAtlas.

Un contract inițial de 1 milion de lire sterline a fost atribuit companiei MSubs Ltd cu sediul în Plymouth pentru a construi prototipul unui submarin autonom.

Informaţia potrivit căreia Royal Navy investeşte într-un proiect pentru realizarea unei drone militare subacvatice a fost dezvăluită de primul Amiral al Marii Britanii şi şef al Statului Major al Marinei, Anthony Radakin, la o conferinţă ce trata subiecte de securitate din domeniul apărării navale.

Potrivit reviste Forbes, informaţiile făcute publice de amiralul Anthony Radakin au fost ulterior confirmate şi de Royal Navy.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel