Rosoboronexport a dezvoltat un nou sistem anti-dronă

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pishchal electro-magnetic gun Rusia Sursa foto: Rostnec
Pishchal electro-magnetic gun Rusia Sursa foto: Rostnec

Compania de arme Rosoboronexport (parte din corporația Rostec) va prezenta la salonul internațional de arme IDEX 2021 din Emiratele Arabe Unite un nou sistem integrat anti-drone.

"Rosoboronexport oferă la pachet noua sa soluție ce constă într-un sistem capabil să contracareze efectiv atacurile vehiculelor aeriene fără pilot, combinând sistemele de război electronic și de apărare aeriană de diferite clase", a spus compania citată de TASS.

Potrivit Rosoboronexport, compania va prezenta sistemul de război electronic Repellent-Patrol capabil să blocheze vehiculele aeriene fără pilot aflate la o distanță de până la 20 km, complexele Kupol și Rubezh-Avtomatika care efectuează o supraveghere radio continuă, creează o cupolă de protecție impenetrabilă care poate respinge atacurile dronelor separate și grupate venind din direcții și la altitudini diferite pe o rază de cel puțin 3 km, mai precizează compania.

Rosoboronexport va prezenta, de asemenea, pistolul electromagnetic Pishchal, unul dintre cele mai ușoare sisteme portabile de pe piață: cântărește doar 3,5 kg, dar care poate bloca canale de control/navigație ale dronelor pe o rază de 2 km.

Un alt sistem de apărare aeriană prezentat, cu rază scurtă de acțiune, este complexul de rachete antiaeriene Pantsyr-S1M și Tor. Sistemele acestora sunt capabile să distrugă sisteme de atac aerian, inclusiv drone. Pantsyr-S1M elimină țintele aeriene aflate la distanțe de până la 30 km și la altitudini de până la 18 km.

Ca soluții de apărare aeriană ”ultima linie” va oferi sisteme de apărare aeriană portabile (MANPAD) Verba sau Igla-S și, de asemenea, vehicule de luptă Gibka-S MANPAD capabile să lanseze rachete Verba sau Igla-S. Aceste sisteme de apărare aeriană portabile pot distruge ținte aflate într-o rază maximă de 6 km și la o altitudine maximă de 3,5 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel