Elicopterele Black Hawk vor fi reparate în România. Aerostar Bacău asigură mentenanța pentru noile aeronave din regiune

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Black Hawk S-70M / Foto: Lockheed Martin
Black Hawk S-70M / Foto: Lockheed Martin

Lockheed Martin și Aerostar S.A. vor deschide la Bacău un centru de întreținere, reparații și revizie (MRO) pentru elicopterele Black Hawk din regiune, iar planurile par să includă extinderea procesului și către alte tipuri de echipamente de la Lockheed Martin.

Veste foarte bună pentru industria aeronautică din România: Lockheed Martin investește în țara noastră, unde va pune pe picioare un centru tehnic pentru reparații, mentenanță și revizie.

Astfel, până la livrarea primelor elicoptere Black Hawk S-70M, companiile Lockheed Martin și Aerostar S.A vor operaționaliza la Bacău un centru de mentenanță pentru celebrele elicoptere.

Elicopter S-70 Black Hawk helicopter construit la uzina PZL Mielec a Lockheed Martin din Polonia pentru România.

Mai exact, potrivit comunicatului Lockheed Martin, centrul de la Aerostar Bacău va efectua întreținerea, reparația și revizia (MRO) elicopterelor Black Hawk și este programat să fie complet acreditat și operațional la momentul în care cele șapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an.

Cele două companii s-au înțeles încă din luna ianuarie a acestui an, iar cea mai mare parte dintre procedurile de acreditare pentru Aerostar au fost deja parcurse: angajații Aerostar au finalizat deja pregătirea MRO necesară, la Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, Florida. De asemenea, Lockheed Martin a finalizat un audit al Aerostar și al instalațiilor sale. Practic, acum se mai așteaptă o evaluare a planurilor instalațiilor de către autoritățile române.

 

Mentenanță și pentru alte echipamente? - ”Căutăm să integrăm suportul pentru alte produse Lockheed Martin”

Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, Florida / Foto: Lockheed Martin 

Oficialii Lockheed Martin sunt de părere că centrul de întreținere, reparații și revizie de la Aerostar Bacău înseamnă costuri mai mici de exploatare a elicopterelor Black Hawk.

De asemenea, compania americană nu exclude ca, în viitor, la Aerostar Bacău să fie reparate și alte produse ale Lockheed Martin.

"Acest centru, atunci când va fi operațional, va contribui la crearea și menținerea locurilor de muncă înalt calificate în România, a declarat Ray Piselli, vicepreședinte pentru afaceri internaționale la Lockheed Martin. "De asemenea, va permite creșterea gradului de pregătire și reducerea costurilor operaționale pentru elicopterele Black Hawk operate aici. Pe măsură ce căutăm să integrăm suportul pentru alte produse Lockheed Martin, anticipăm că acest centru are un potențial puternic de creștere în viitor", a mai explicat oficialul companiei americane.

Pentru șeful Aerostar Bacău, Grigore Filip, înțelegerea cu cei de la Lockheed Martin înseamnă un pas important pentru creșterea profilului României pe acest segment.

"Prin această nouă capabilitate, Aerostar va continua și va parcurge întreg procesul de preluare a activităților MRO necesare pentru noile aeronave din România și din regiune. Dorim să consolidăm poziția României pe această piață și să ne bazăm pe capacitățile și cunoștințele noastre tehnice pentru a stimula cooperarea cu alte companii românești din acest domeniu", a declarat Grigore Filip, Președinte și CEO la Aerostar.

Citește și: Primele elicoptere Black Hawk S-70M ajung în România în 2023. MAI urmează să semneze contractul pentru următoarele șase

Elicopterele Black Hawk S-70M pentru MAI

 

Demonstrația primului Black Hawk S-70M care va fi livrat României:

La finalul anului 2021 România a comandat primele 7 elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație care vor fi utilizate de Ministerul Afacerilor Interne.

Decizia vine în urma semnării unui acord-cadru pe patru ani, prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M, fabricate de polonezii de la PZL Mielec, cea mai mare unitate de producție a companiei Lockheed Martin, vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Subliniem - contractul se referă la programul demarat de MAI și nu la programul pentru înzestrarea Armatei României.

Construit la uzina PZL Mielec a Lockheed Martin din Polonia, popularul S-70 Black Hawk și-a câștigat statutul de aeronavă utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume.

Lockheed Martin este una dintre cele mai mari companii din industria aerospațială și de securitate și de tehnologii din lume și unul dintre cei mai mari contractanți de apărare din lume.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel