România trimite mai multe trupe în teatrele de operațiuni. Misiune în premieră în Africa

Tudor Curtifan |
Data publicării:

CSAT a aprobat azi mijloacele și dotările care vor fi trimise în 2019 în afara teritoriului statului român. 

Anunțul a fost făcut de către președintele României Kaus Iohannis la finalul ședinței CSAT. România va avea în 2019 mai mulți militari decât în 2018 în teatrele de operațiuni. O noutate este prezența Armatei române în misiunea de stabilizare din Republica Mali.

"Avem 1.902 de militari români care vor participa la misiuni și operații în afara statului român, cu 27 mai mult decât în 2018. Iar de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU, vom avea în afară 759 de militari și polițiști în misiuni.

Vom participa în continuare cu forțe și mijloace la operația NATO din Afganistan, Operația Resolute Support Mission, și vom menține contribuția națională la asigurarea prezenței înaintate consolidate a NATO în cadrul grupului de luptă dislocat în Polonia, concomitent cu menținerea participării la operațiile aliaților din teatrul de operații din Balcanii de Vest.

Ca un element de noutate, pe care vreau să îl menționez, în anul 2019, România va participa cu un detașament de elicoptere militare la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, desfășurând operații de evacuare medicală, transport de trupe și echipamente și de asigurare a suportului logistic necesar personalului ONU dislocat în această țară”, a declarat președintele României la Palatul Cotroceni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel