România se implică în modernizarea sistemelor Patriot

Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army

Raytheon va îmbunătăți sistemul de apărare antiaeriană Patriot, iar țara noastră umează să se implice în program.

Potrivit unui ordin de comandă plasat de US Army, în valoare de 314 milioane de dolari, pe data de 30 ianuarie 2019, 17 națiuni partenere se vor implica în modernizarea Patriot. Printre ele se află și România.

Ordinul de comandă face parte din cinci astfel de solicitări anuale dintr-un contract de 2.3 miliarde de dolari. Țara noastră se află în program încă de la primul ordin.

 

Modernizarea Patriot

 

Modificările, potrivit celor de la Raytheon, vor viza printre altele dezvoltarea unor metode inovatoare pentru detectarea și interceptarea unui specturu mai larg de amenințări care includ și rachetele balistice, de corazieră sau aeronavele militare. Se urmărește și împunătățirea interoperabilității Patriot, dezvoltarea echipamentelor de antrenament, inclusiv a simulatoarelor virtuale, dar și reducerea costului pe durata de viață a Patriot prin modernizarea componentelor.

Patriot este un sistem defensiv, creat pentru apărarea împotriva rachetelor balistice și de croazieră, împotriva aeronave de luptă ori dronelor.

Patriot este compus din radare, tehnologie de comandă și control și deține mai multe tipuri de interceptori. Toate componentele lucrează împreună pentru detectarea, identificarea și contracararea amenințărilor.

România a achiziționat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale.

Statele care se implică în modernizare sunt: România, Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuwait, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, EAU, Qatar, Suedia, Polonia, Bahrain.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel