România revigorează cooperarea industrială în domeniul apărării cu Indonezia. Discuții inclusiv despre transfer de tehnologie

Fabrică de armament, sursă foto: Romarm
Fabrică de armament, sursă foto: Romarm

În ciuda faptului că în ultimii ani legăturile dintre țara nostră și Indonezia, în zona de cooperare industrială în domeniul apărării, au fost slabe, relația în domeniul apărării dintre România și Indonezia e veche de mai bine de șapte decenii.

În acest context, atât România, cât și Indonezia, urmăresc reluarea legăturilor de cooperare industrială dintre cele două state. Acest lucru a fost discutat chiar la Jakarta de înalți reprezentați ai celor două țări.

Delegația României care se află în această săptămână este condusă, la nivel politic, de Nicu Fălcoi (USR-PLUS), secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului. 

În Indonezia se află și reprezentanți ai industriei de apărare din România din cadrul PATROMIL.

Reprezentanții noștri sunt însoțiți și de ambasadorul Indoneziei la București. 

 

Indonezia și România doresc o cooperare mai puternică în domeniul apărării, inclusiv prin transfer de tehnologie

 

Delegația noastră a fost primită la Jakarta de către ministrul adjunct al Apărării din Indonezia, potrivit SindoNews.com. În cadrul întrevederilor, la care au luat parte și specialiști din industriile de apărare din România și Indonezia, s-a discutat despre creșterea cooperării în domeniul apărării între cele două state.

Ministerul Apărării din Indonezia a confirmat că s-a „discutat despre posibilitatea cooperării în domeniul apărării inclusiv prin transfer de tehnologie”. 

Mai mulți reprezentanți din industria de apărarea a Indoneziei au participat și ei la discuții. 

În momentul de față nu există date concrete despre proiectele comune în care industria de apărare din România și cea din Indonezia vor participa. Aceste informații sunt așteptate la întoarcerea delegației noastre în țară, iar publicația noastră vă va ține la curent cu cele discutate în Indonezia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel