România, rachete Patriot: ”Intrăm în clubul select”. Când ajunge primul sistem

Tudor Curtifan |
Data publicării:
MIM-104 Patriot
MIM-104 Patriot

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va efectua, la sfârşitul lunii septembrie, plata pentru cel de-al doilea dintre sistemele de rachete sol-aer Patriot achiziţionate de România.

Anunțul a fost făcit de către ministrul Apărării, Mihai Fifor, la Antena 3. Totodată, oficialul MApN a anunţat că primul sistem care a fost achitat din bugetul pe anul trecut va intra în ţară anul viitor

Anul trecut am reuşit şi am plătit primul sistem de rachete Patriot. A fost o discuţie îndelungă privind cele şapte sisteme pe care România le achiziţionează, sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare. Discutăm de un sistem extrem de performant care ne protejează spaţiul aerian şi care ne aşază la masa mare. Practic, intrăm în clubul select al ţărilor care deţin sistemul acesta de apărare. Deja, în 2019, va intra în ţară primul sistem Patriot, cel pe care deja l-am plătit. Anul acesta suntem pregătiţi să îl plătim pe al doilea, undeva la sfârşitul lunii septembrie cel mai probabil facem plata”, a afirmat Fifor. 

El a menţionat, de asemenea, că MApN a plătit, în acest an, primul sistem de rachete sol-sol cu bătaie mare HIMARS, care face parte dintr-un proiect de înzestrare a armatei de aproximativ 15 milioane de dolari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel