România, exercițiu în Ucraina organizat de Forțele Terestre ale SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Aproximativ 40 de militari din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu" vor participa, în perioada 1 – 15 septembrie, la exercițiul multinațional „Rapid Trident 18", care va avea loc la Centrul Internațional PfP din regiunea Yavoriv, Ucraina.

Exercițiul, care este organizat de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), în parteneriat cu Forțele Armate Ucrainene, are ca scop antrenarea în comun pentru executarea activităților de planificare și execuție a operațiilor multinaționale de tip coaliție, la nivel brigadă și batalion.

„Militari români au fost prezenți în exercițiile de tip „Rapid Trident" începând cu anul 2007, fiind parte a activității de colaborare cu USAREUR prin care se asigură cooperarea între forțele armate care iau parte la etapele anuale de instrucție internațională”, se arată într-un comunicat MApN, remis către Defense România.

Obiectivul principal al Forțelor Terestre Române urmărit prin participarea la exercițiul „Rapid Trident 18" este perfecționarea deprinderile personalului de stat major în organizarea, conducerea și controlul operațiilor multinaționale, în cadrul unei coaliții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel