România cumpără vehicule DAGOR pentru forțele speciale. Livrările de vehicule poloneze pentru FOS ar putea începe încă din 2023

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul militar tactic Polaris DAGOR configurat pentru nevoile forţelor pentru operaţii speciale Sursa Foto: Polaris.
Vehicul militar tactic Polaris DAGOR configurat pentru nevoile forţelor pentru operaţii speciale Sursa Foto: Polaris.

Polaris a primit un contract pentru a furniza României 50 de vehicule tactice ultraușoare DAGOR, alăturându-se astfel altor țări NATO, precum Canada, Marea Britanie și SUA, în calitate de operatori.

România a comandat 50 de vehicule tactice ultraușoare Deployable Advanced Ground Off-Road (DAGOR) pentru înzestrarea Forţelor pentru Operaţii Speciale, ca parte a unui contract în valoare de peste 10 milioane de dolari. Contractul include dotări și piese de schimb, precum și instruire pentru operatori și mentenanță, care va fi realizată în țară de către reprezentanții serviciilor de teren ai companiei.

Un oficial al companiei a declarat: "Livrările inițiale de vehicule ar trebui să aibă loc în 2023, astfel încât instruirea [și alte aspecte] să poată începe înainte ca livrarea vehiculelor să aibă loc până la sfârșitul anului 2024". România operează deja Polaris MRZR D4, potrivit EDR Magazine.

România, țară membră NATO, va primi vehiculele prin intermediul programului de vânzări militare externe (FMS) al guvernului SUA, care urmărește să consolideze forțele și aliații din întreaga lume, cel mai recent cu accent pe Comandamentul European (EUCOM). Contractul include, de asemenea, echiparea și piese de schimb pentru vehicule, precum și instruirea operatorilor și personalului tehnic, care va fi realizată în țară de către reprezentanții Polaris.

Interoperabilitatea este critică în conflictele actuale, iar Polaris DAGOR oferă o platformă comună care răspunde cerinţelor forţelor pentru operaţii speciale.

Vehiculele tactice ultraușoare DAGOR au un design unic și utilizează componente auto comerciale, ceea ce permit o operare, întreținere și susținere ușoară în sprijinul operațiunilor de luptă. Un vehicul DAGOR poate fi, de asemenea, desfășurat rapid și transport pe cale aeriană cu elicoptere CH-47 și CH-53, precum și la bordul unui avion C-130 Hercules.

Polaris face o ofertă unică Forțelor Armate Române - expertiza companiei în domeniul mobilității off-road produce vehicule militare proiectate pentru medii austere, permițând militarilor români să se deplaseze în condiții off-road mai dure, într-un ritm mai rapid decât orice alt vehicul din această clasă. Forțele Armate Române dispun, de asemenea, de vehicule Polaris MV850 și de vehicule ultraușoare MRZR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel