România cumpără sistemul Advanced Field Artillery Tactical Data

Eduard Pascu / 10 dec 2019 / 11:17

România alături de Polonia cumpără de la Raytheon sistemul Advanced Field Artillery Tactical Data(AFATDS), transmite defence blog.

Conform informațiilor publicate de sursa citată contractul se ridică la 26 de milioane de dolari. Lucrările vor fi efectuate la unitatea din Woburn, Massachusetts, cu o dată estimată de finalizare la 19 decembrie 2021.

Site-ul companiei a arătat că sistemul Advanced Field Artillery Tactical Data prioritizează informațiile primite de la diverși senzori și efectuează analize de atac folosind date situaționale combinate. Rezultatul constă în a oferi comandantului opțiuni de sprijin în timp util, precise și coordonate pentru a angaja ținte folosind sisteme de armament ale Armatei, Marinei și Forțelor Aeriene. Sistemul oferă o flexibilitate completă pentru gestionarea atacurilor asupra țintelor planificate.

AFATDS  care acționează ca un „server” de asistență la foc, acceptă sisteme de arme, cum ar fi mortiere, tunuri de artilerie, rachete, suport aerian de aproape, elicoptere de atac și sisteme navale (NSFS).

AFATDS este utilizat în toate eșaloanele US Army de la infanterie la US Marine Corps. AFATDS este instalat la bordul navelor amfibii, cu punte mare, din clasa LHA / LHD a US Navy pentru a sprijini Expeditionary Strike Groups (ESG) pentru operațiuni amfibie.

Vezi și: US Army va avea, în curând, un sistem de gestionare a luptelor electromagnetice sau EWPMT

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy