România, centru de greutate al NATO în regiune? Analiză Răzvan Munteanu | 'Punctul militar'

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

DefenseRomania vă propune în ediția emisiunii din această săptămână subiectul rolului pe care îl are țara noastră în regiunea Mării Negre.

În emisiunea 'Punctul militar', invitat în studiourile DefenseRomania va fi în această sătpămână Răzvan Munteanu, expert în relații internaționale și președintele think tank-ului Chamber of Excellence in International Affairs (CEIA).

Pornind de la declarațiile generalului american Ben Hodges, în raport intitulat “The Black Sea… or a Black hole?” și publicat de Center for European Policy Analysis (CEPA) din Washington, cu privire la faptul că NATO ar trebui să numească România centru de greutate în regiune, Răzvan Munteanu va analiza rolul Turciei în regiune și, bineînțeles, discuția se va axa pe „jucătorul” rus de la Marea Neagră. 

Emisiunea 'Punctul militar' va fi difuzată miercuri, 27 ianuarie 2021, începând cu ora 17:00.

Emisiunea va putea fi urmărită atât pe www.DefenseRomania.ro, cât și pe pagina de Facebook DefenseRomania.

„Alianța Nord-Atlantică trebuie să dezvolte o strategie care plasează regiunea Mării Negre în mijlocul hărții geostrategice. (…) În mod ideal, Turcia ar trebui să fie centrul de greutate al NATO în această regiune. (...) Pe termen scurt și mediu, NATO ar trebui, prin urmare, să desemneze România drept centrul de greutate datorită poziției sale geografice, a proximității față de alți aliați, precum și de Ucraina și Moldova, a eforturilor sale de modernizare solide și a infrastructurii sale strategice de transport”, spunea generalul Ben Hoges, fost comandat al Forțele Terestre americane în Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel