România a fost aleasă vice-preşedinte al Conferinţei Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică

S.I. Catalin |
Data publicării:
The International Atomic Energy Agency
The International Atomic Energy Agency

La 17 septembrie 2018, România a fost aleasă în poziţia de vice-preşedinte al celei de-a 62-a sesiuni a Conferinţei Generale a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) - cel mai important for decizional al Organizației - care se desfăşoară în perioada 17-21 septembrie 2018, la Viena, se arată într-un comunicat al MAE de la București.

Funcţia va fi exercitată de Reprezentantul permanent al României la organizațiile internaționale de la Viena, ambasadorul Cristian Istrate.

Alegerea în această poziţie reprezintă o recunoaştere a contribuţiei substanţiale şi constante a ţării noastre la activităţile AIEA, precum şi a potenţialului sectorului nuclear al României.

Totodată, îndeplinirea responsabilităţilor de vice-preşedinte al Conferinţei Generale se subsumează acţiunilor menite să definească profilul României ca viitoare Preşedinţie a Consiliului UE în semestrul I 2019, la nivelul organizaţiilor internaţionale cu sediul la Viena, şi să contribuie la eforturile de promovare a candidaturii pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, pentru intervalul 2020-2021.

Pe agenda actualei sesiuni a Conferinţei Generale figurează, printre altele, aspecte legate de garanţiile nucleare, siguranţa şi securitatea nucleară, cooperarea tehnică, dosarul nuclear nord-coreean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel