Roman Brașov caută contracte pentru cel mai nou produs - camionul militar Roman 22.290 DFAEG 6x6

Roman 22.290 DFAEG. Foto: Roman SA via PiataAuto.md
Roman 22.290 DFAEG. Foto: Roman SA via PiataAuto.md

Uzina Roman SA, după șapte ani de insolvență, proces care a demarat în 2014, se zbate să prindă un contract pentru noul produs militar, camionul modernizat  Roman 22.290 DFAEG 6x6.

Roman 22.290 DFAEG 6x6 a fost prezentat și la expoziția Black Sea Defense & Aerospace 2022 care a avut loc în luna mai a acestui an la București, aceasta fiind cea mai mare expoziție militară din Europa de Est. 

Publicația locală Bună Ziua Brașov amintea la finalul anului trecut în timp ce se anunța ieșirea din insolvență a Uzinei Roman SA că compania din Brașov, producător de autocamioane şi autobuze, a intrat în insolvenţă la cererea administratorilor la începutul lui septembrie 2014 pentru o datorie de 90 de milioane de lei.

În acest timp, suprafaţa uzinei s-a restrâns de la 106 hectare la aproximativ 35 de hectare, restul suprafeţei (70 de hectare) fiind vândută unor investitori.

 

Roman speră să vândă în Africa noul Roman 22.290 DFAEG 6x6

 

În prezent Roman SA a dezvoltat un singur exemplar al Roman 22.290 DFAEG 6x6. Prototipul camionului a fost prezent și la BSDA, uzina brașoveană sperând să obțină contracte.

Colegii din presa auto au adus acest subiect în atenția publică și au încercat chiar să ia legătura pentru mai multe detalii cu cei de la Roman SA Brașov.

Publicația PiataAuto.md scrie că la BSDA reprezentanții Roman SA au menționat că există interes pentru noul camion militar din partea unor țări din Africa, dar și din partea unor producători din Europa pentru o cooperare în baza acestui produs.

Sursa citată precizează că a încercat în ultima lună să contacteze Roman SA, atât telefonic cât și pe e-mailul oficial, pentru a afla detalii cu privire la noul produs militar și dacă în prezent se produc camioane în număr mai mare de 5, câte s-au fabricat în 2020, dar și detalii despre ingineria lor și despre eventuale planuri. Până la publicarea materialului, cei de la PiataAuto.md nu au primit vreun răspuns.

 

Despre camionul militar Roman 22.290 DFAEG 6x6

 

Potrivit sursei citate, noul camion Roman 22.290 DFAEG 6x6 are la bază modele mai vechi. Cabina pare şi ea a fi una derivată din familia de camioane MAN F7, licenţiată cândva de fabrica din Braşov. Şi, la aspect exterior camionul despre care vorbim azi nu diferă de modelul cu acelaşi nume, prezentat şi-n anii trecuţi la câteva târguri internaţionale şi expediat acum câţiva ani şi-n Orientul Mijlociu pentru teste în eventualitatea unor achiziţii de către armatele de acolo. Totuşi, acum cei de la fabrica Braşov menţionează că acest exemplar e versiunea modernizată a lui 22.290 DFAEG.

Camionul are tracţiune pe toate 3 punţi, punţile fiind de tip PT13, PS13 şi PF7 în faţă. Există diferenţiale blocabile pe punţi şi între punţi, deci capacităţile de înaintare ale camionului rămân cele de cândva. Motorul e unul diesel, turbospirat cu intercooler, de origine MAN, cu numele de cod MAN 0836, cu 6 cilindri în linie şi o cilindree totală de 6,87 litri. Dezvoltă 290 CP şi 1.150 Nm pe acest camion şi se conformează standardelor Euro 5.

Cutia de viteze e una de origine ZF, manuală, şi are 9 trepte. Camionul poate atinge 90 km/h, are o gardă la sol de 385 mm şi o masă totală, cu tot cu sarcină, de 22,3 tone. Este adus la standard NATO, folosind inclusiv combustibilul standardizat al alianţei, mai arată publicația citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel