Ripsaw M5 un nou model de vehicul fără pilot

Eduard Pascu |
Data publicării:

FLIR Systems, companie specializată în producția de camere termice s-a asociat cu compania aerospațială și de apărare Textron pentru a dezvolta vehicule de luptă robotizate de generație viitoare, transmite defence blog.

Echipa Textrom a dezvoltat vehiculul fără pilot Ripsaw M5 într-o configurație armată care poate lansa un robot FLIR SUGV, drona Skyraider și este echipat cu sistem TacFLIR 280-HD cu vedere 360 de grade pentru conștientizarea situației.

Ripsaw M5 este a 5-a generație de Ripsaw care oferă viteză, mobilitate și capacitate fără echipaj. M5 se poate deplasa în liniște și poate ține pasul cu forțele de manevră actuale și viitoare, împingând capacitățile sale dincolo de forțele umane.

Ripsaw este destinat să îndeplinească diferite misiuni, inclusiv protecția convoiului, apărarea perimetrelor, supraveghere, salvare, patrularea frontierei, controlul mulțimilor și eliminarea armelor explozive. Pentru apărarea perimetrală sau controlul mulțimii, o centură de muniții de control modulare C5 (MCM) poate fi montată în jurul vehiculului pentru a sparge mulțimile sau a arunca grenade flash-bang și gloanțe de cauciuc. Camerele de fotografiat oferă o acoperire de 360 de grade pentru conștientizarea situației pentru operator.

Vehiculul este echipat cu un robot care poate fi lansat din mers, numit FLIR SUGV. Acesta are capabilitatea de a urca scările și de a manipula obiecte. Robotul cântărește aproximativ 13 kg cu manipulatorul și bateriile instalate. Brațul SUGV ridică până la 10 kg.

(w670)

De asemenea, Ripsaw M5 poate lansa drona SkyRaider care poate transporta și de a livra mai multe sarcini utile de până la 2 kg.

În plus, cel mai nou vehicul de luptă robotizat este dotat cu un sistem de captare a imagini terestre de înaltă performanță TacFLIR 280-HD, conceput pentru identificarea și urmărirea contrabandiștilor, teroriștilor sau a oricărei alte amenințări - zi și noapte, și pe cele mai dificile terenuri. TacFLIR 280-HD dezvăluie detaliile necesare pentru detectarea, identificarea și evaluarea amenințărilor pentru vehicule de la distanță mare.

Vezi și: LITENING, noul sistem de căutare, identificare și urmărire automată a țintelor, fabricat de Northrop Grumman

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel