Rheinmetall va testa o nouă armă lase de la bordul fregatei germane F124 Sachsen

S.I. Catalin / 28 noi 2020 / 13:19

Autoritățile germane au acordat companiei Rheinmetall un contract pentru dezvoltarea unei componente cheie dintr-un sistem de arme laser, care va fi instalat şi testat la bordul fregatei F124 Sachsen, a Marinei germane (Deutsche Marine).

La sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2020, Biroul Federal pentru Înzestrare, Tehnologie Informațională și Asistență a Bundeswehr – BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr) a contractat compania Rheinmetall pentru a dezvolta şi fabrica un sistem de arme laser.

Componenta cheie pe care Rheinmetall trebuie să o dezvolte pentru sistemul de arme laser va putea fi utilizată în diverse alte proiecte pentru a studia mai în profunzime utilizarea tehnologiei laser în aplicații militare. 

Potrivit Naval News, sistemul laser la care compania Rheinmetall va lucra, urmează să intre într-o perioadă de testare de un an de zile, fiind instalat la bordul fregatei F124 Sachsen.

În 2015, în timpul studiilor efectuate în Marea Baltică, Rheinmetall a lovit cu succes ținte aflate pe uscat, cu un prototip funcțional al unui sistem de arme laser. Apoi, în 2018, BAAINBw și Rheinmetall au testat cu succes o armă laser de 20kW. 

Testările planificate, care vor fi efectuate în condiţii reale de luptă, reprezintă următorul pas din trecerea de la partea de cercetare în laborator la aplicații practice, toate în doar trei ani.

Acesta este considerat un pas major, vital și solicitant pe drumul către introducerea viitoarelor sisteme de arme laser în dotarea forţelor armate.

Sursa citată mai precizează că Rheinmetall a anunțat anterior un proiect de colaborare cu compania MBDA pentru a construi, integra și testa un sistem laser pentru corvetele K130 ale marinei germane. Compania germană a mai spus că a făcut mari progrese în ceea ce privește dezvoltarea de noi tehnologii care urmeză să fie integrate pe sisteme de arme laser.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy