Rheinmetall pune un picior și în România: Gigantul german preia Automecanica Mediaș unde va produce vehicule militare, inclusiv pentru Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rheinmetall
Rheinmetall

Rheinmetall Landsysteme GmbH va deține un pachet de 72,5% din acțiunile Automecanica Mediaș.

Potrivit comunicatului Rheinmetall, acordul necesită încă aprobarea autorităților guvernamentale competente înainte de a intra în vigoare.

Veste importantă pentru industria de apărare românească. Rheinmetall, unul dintre cei mai importanți jucători europeni din domeniul militar, a anunțat că a preluat participația majoritară la Automecanica Mediaș.

Concernul german are o prezență solidă în Europa de Est. După unitățile de producție deschise în Ungaria și Lituania, Rheinmetall va prelua și fabrica românească Automecanica Mediaș, unde va construi vehicule militare.

Mai exact, la Mediaș vor fi fabricate camioane și remorci pentru uz militar, Rheinmetall estimând că, pe termen mediu, potențialul anual de vânzări al Automecanica Mediaș va fi de aproximativ 300 de milioane de euro. 

Directorul executiv al Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat „Aducerea Automecanica Mediaș în familia Rheinmetall marchează o altă etapă importantă în strategia noastră de consolidare a prezenței Grupului în Europa Centrală, care, la rândul său, contribuie la consolidarea capacităților defensive ale UE și NATO în flancul estic al Europei”.

 

Centrul de reparații de la Satu Mare, realizat în parteneriat cu Automecanica Mediaș

Automecanica Mediaș este un producător de vehicule speciale, camioane montate și remorci pentru piața civilă și militară.

Rheinmetall cooperează cu Automecanica din 2022, când cei doi parteneri și-au unit forțele pentru a opera o unitate de întreținere și reparații pentru vehicule militare în Satu Mare.

De asemenea uzina companiei Automecanica Mediaș va juca un rol cheie în menținerea pregătirii operaționale a vehiculelor de luptă occidentale din Ucraina, precum și în asigurarea suportului logistic.

Prezența Rheinmetall în România înseamnă că forțele dislocate pe flancul estic al NATO vor putea conta pe timpi de răspuns mai scurti și pe lanțuri de aprovizionare mai robuste.

Camioane, remorci și alte vehicule speciale dezvoltate și produse de Automecanica măresc și completează gama existentă de camioane militare Rheinmetall, un domeniu în care Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) este o forță pe piețele mondiale, se mai arată în comunicatul companiei germane.

Privind în perspectivă, șasiurile sistemelor antiaeriene aparținând armatei române urmează să fie întreținute și modernizate și aici.

Automecanica este de multă vreme un partener eficient și eficient al forțelor armate române. În noua constelație, Rheinmetall, mergând mai departe cu Automecanica, caută acum să fie un partener principal al forțelor armate române, precum și al celor din țările vecine, cu o gamă semnificativ extinsă de produse și servicii.

Automecanica Mediaș produce, de asemenea, cisterne pentru transportul de combustibil și alimente lichide, precum și pentru transportul de mărfuri generale. În plus, portofoliul de produse al Automecanica include mașini de măturat străzi și vehicule de construcție.

Înființată în 1941 ca Atelierele de Stat pentru Aeronautică Mediaș, compania a trecut la producția de platforme de ridicare și montabile pentru vehicule în 1962.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel