Rheinmetall spune că aproape toate blindatele Puma au fost reparate. ”Problemele au fost unele de rutină”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Rheinmetall, producătorul vehiculului german de luptă pentru infanterie Puma, a anunțat că aproape toate echipamentele care s-au stricat în timpul exercițiului de luna trecută au fost reparate.

Un reprezentant al Rheinmetall a confirmat, într-un comentariu pentru DPA, că defecțiunile blindatelor Puma au fost deja remediate.

Acesta a precizat că 17 din cele 18 Puma au fost deja reparate, iar „aproape toate problemele au fost de rutină”. O singură Pumă, la care cablul a luat foc, a necesitat reparații mai complexe.

Ministerul german al Apărării a declarat că a primit un raport privind starea de deteriorare a blindatelor Puma și lucrează cu toate părțile interesate la un plan privind modul în care echipamentul ar putea fi utilizat eficient „pe termen lung, inclusiv în condiții de luptă”.

Astfel, Puma va putea reveni în dotarea Bundeswehr în cel mai bun caz după câteva zile, a adăugat purtătorul de cuvânt al departamentului.

Între timp, blocul de opoziție CDU/CSU și Verzii îl critică pe ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, că a fost prea lent în a investiga motivele eșecului, precum și că nu au explicat cum aproape toate vehiculele s-ar fi putut defecta în același timp.

Reamintim că, la sfârșitul lunii decembrie, Bundeswehr a descoperit numeroase probleme cu vehiculele de luptă de infanterie Puma, care urmau să fie folosite de forțele de reacție rapidă ale NATO, în timpul exercițiilor de tragere.

În raportul comandantului diviziei a 10-a tancuri, se spunea că toate cele 18 ”Puma” au eșuat în cele opt zile de antrenament - din cauza diferitelor defecțiuni tehnice.

Christine Lambrecht a fost foarte categorică privind această situație, menționând că le acordă producătorilor câteva săptămâni și nu vor mai achiziționa acest echipament până la eliminarea defecțiunilor tehnice. „Avem nevoie de sisteme fiabile, nu de ceva care ar putea fi gata de utilizare cândva în 2025”, a spus ea.

Între timp, mass-media susține că Bundeswehr are probleme uriașe cu echipamentele defectuoase în toate ramurile armatei, precum și un deficit semnificativ de muniție. În special, doar 34% din obuzierele de artilerie autopropulsate Panzerhaubitze 2000 sunt operaționale, iar armatei îi lipsește muniția

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel