Vehicule de luptă Puma ale armatei germane au serioase probleme tehnice: 18 blindate au fost testate şi niciunul nu a trecut etapa de testare

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Mașină de luptă a infanteriei Puma. Foto: Bundeswehr
Mașină de luptă a infanteriei Puma. Foto: Bundeswehr

Noile blindate moderne germane Puma au o serie de probleme tehnice care le împiedică să intre în serviciul operaţional al Bundeswehr-ului (armata germană), scrie duminică săptămânalul germană Der Spiegel, citat de agenţiile DPA şi EFE.

Niciunul dintre cele 18 blindate Puma testate recent nu a trecut probele, problemele variind de la defecţiuni ale sistemelor electronice până la starea cablurilor şi capacitatea operaţională.

Aceasta din urmă a scăzut la zero în decurs de numai câteva zile de teste, se arată într-o scrisoare transmisă conducerii Ministerului Apărării de către comandantul Diviziei a-10 mecanizată, generalul Ruprecht von Butler, scrisoare consultată de publicaţia Der Spiegel, potrivit Agerpres.

Manevrele de test au fost efectuate într-un poligon al armatei germane destinat exerciţiilor cu tancuri şi alte tipuri de vehicule blindate, iar rezultatul lor a provocat îngrijorare în rândul oficialilor din Ministerul german al Apărării, mai ales că vehiculul de luptă al infanteriei Puma a fost desemnat să echipeze începând de anul viitor contingentul german din forţa de reacţie rapidă a NATO.

Ultimele două din cele 18 vehicule testate au cedat şi ele în timpul testelor de tragere din cauza unor defecţiuni ale turelei, survenite la o oră şi jumătate distanţă între ele.

Ministrul apărării, social-democrata Christine Lambrecht, a convocat pentru luni o şedinţă pe acest subiect.

Puma este un vehicul de luptă al infanteriei multifuncţional şi a cărui producţie a fost lansată în anul 2009, dar a fost omologat abia anul trecut. Puma va înlocui blindatele Marder, acestea din urmă fiind incluse în ajutorul militar oferit Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel