Rheinmetall a prezentat o nouă versiune a vehicului de lupta Lynx OMFV (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania germană Rheinmetall a adus la expoziția de armament AUSA 2022 o nouă versiune a vehicului de lupta Lynx OMFV.

Filiala din SUA a companiei germane Rheinmetall - American Rheinmetall Vehicles - și companiile de apărare americane din echipa Lynx - Textron Systems, Raytheon Technologies, L3Harris Technologies, Allison Transmission și Anduril Industries, proiectează un nou vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) - Lynx OMFV - pentru programul OMFV (Optionally Manned Fighting Vehicle) al armatei.

Rheinmetall a prezentat vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx OMFV cu o turelă fără pilot și un sistem FLIR de generația a treia. Prototipul noului vehicul poate fi văzut la expoziția de armament AUSA 2022, care are loc zilele acestea la Washington.

Motto-ul evenimentului din acest an este "Armată 2030", astfel încât compania prezintă cele mai recente soluții și capabilități militare.

Lynx OMFV este un vehicul de luptă pentru infanterie cu o turelă telecomandat cu un tun de 50 mm, care este echipat cu un sistem de supraveghere FLIR de generația a treia. Acest sistem le permite operatorilor să efectueze trageri pe timp de noapte și în condiții de vizibilitate redusă. 

Lynx OMFV folosește inteligența artificială care va scana mediul înconjurător, va detecta amenințările și va notifica echipajul format din două persoane cu privire la tintele din apropiere.

O altă caracteristică a Lynx OMFV este un sistem de contracarare a vehiculelor aeriene fără pilot (UAV). Vehiculul de luptă dispune și de un sistem antitanc. Versiunea finală a IFV-ului Lynx va putea utiliza versiunea modernizata a rachetei ghidate Raytheon TOW.

OMFV Lynx nu numai că va putea să distrugă dronele inamice, dar va fi disponibil și într-o configuraţie echipată cu o unitate de lansare a mai multor drone. Vehicul de luptă Lynx va primi un sistem Coyote UAS cu drone pentru a identifica și distruge țintele inamice. Unele UAV-uri colectează informații, în timp ce altele identifică și atacă ținte la sol.

Pe lângă Rheinmetall, în dezvoltarea vehiculului mai sunt implicate Allison Transmission, Raytheon, Textron Systems și L3Harris.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel