Revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale, discutată de Nicolae Ciucă cu preşedinţii comisiilor parlamentare

Armata României, sursă foto: MApN Facebook
Armata României, sursă foto: MApN Facebook

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, miercuri, cu preşedinţii celor două Comisii ale Parlamentului pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, senatorul Nicoleta Pauliuc şi deputatul Constantin Şovăială, cu care a discutat despre evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale.

,,Agenda întâlnirii cu cei doi preşedinţi ai Comisiilor pentru apărare a cuprins discuţii despre iniţiativele legislative susţinute de MApN, care se află în dezbatere parlamentară, despre proiectele legislative pe care ministerul le are în pregătire, precum şi despre unele acţiuni de informare şi documentare la care ar putea participa membrii acestor două comisii. Ministrul Ciucă a solicitat sprijinul celor doi parlamentari pentru a institui un 'mecanism transparent de consultare pe domeniile care ţin de apărarea şi securitatea României, la care să contribuie experţi din toate instituţiile şi din toate mediile politice', subliniind că este necesară evaluarea şi revizuirea cadrului legislativ din domeniul securităţii naţionale", se arată în comunicatul al Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, senatorul Nicoleta Pauliuc a subliniat necesitatea obţinerii consensului politic pe diferitele proiecte legislative care privesc securitatea naţională, astfel încât România să poată asigura şi garanta cetăţenilor săi un climat de securitate.



În discuţiile legate de iniţiativele legislative, ministrul Apărării Naţionale a cerut sprijinul celor doi parlamentari pentru a adopta, în regim de urgenţă, proiectul de lege pentru înzestrarea Forţelor Navale Române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă.

,,De asemenea, ministrul Ciucă a solicitat şi obţinut sprijinul deputatului Constantin Şovăială pentru dezbaterea şi aprobarea în Comisia pentru apărare din Camera Deputaţilor, a PL-x nr. 199/2020, Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat şi instituirea unor măsuri în domeniul pensiilor militare de stat", se mai arată în comunicatul MApN. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel