Reuniune de urgență a principalilor contribuabili din NATO la asistența de securitate din Ucraina

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Armata Ucrainei, sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Secretarul interimar pentru politici din cadrul Pentagonului, Amanda Dory, a participat la o întâlnire online cu membri NATO Canada, Lituania, Polonia și Regatul Unit, principalii contribuabili la asistența de securitate din Ucraina. 

Reuniunea a fost găzduită de secretarul de stat pentru apărare al Regatului Unit, Ben Wallace, se arată într-un comunicat al Pentagonului.
 
În cadrul discuțiilor și-au reafirmat sprijinul neclintit pentru suveranitatea Ucrainei, integritatea teritorială și aspirațiile euro-atlantice și au discutat preocupările cu privire la creșterea activității militare rusești în regiune. Acțiunile destabilizatoare ale Rusiei subminează acordul intermediat de OSCE pe 27 iulie 2020.

Liderii și-au reiterat angajamentul de a oferi instruire și sprijin pentru consolidarea capacității forțelor ucrainene de a păstra integritatea teritorială a țării și de a continua progresul către interoperabilitatea NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel